Grad

Dubrovački arhitekti će savjetovati Grad u izmjenama GUP-a

Dubrovački arhitekti će savjetovati Grad u izmjenama GUP-a

Grad Dubrovnik i Društvo arhitekata Dubrovnik sklopili su jednogodišnji Sporazum o suradnji na izradi prostornih planova, a potpisali su ga gradonačelnik Mato Franković i Predsjednik Društva arhitekata Božo Benić.

Sporazumom je definirano da će, u cilju što kvalitetnijeg unaprjeđenja prostornog uređenja, Društvo arhitekata Dubrovnik (DAD) na zahtjev Grada i samoinicijativno pružati Gradu savjetodavne usluge i davati stručna mišljenja prilikom izrade izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika.

U sklopu navedenog angažmana i sukladno odredbama Sporazuma DAD je osnovao radnu skupinu s ciljem analize i izrade mišljenja o izmjenama i dopunama planskih dokumenata. Za voditelje radne skupine imenovani su Božo Benić i Romano Duić, a za članove Lea Đurović Ruso, Ursula Stanić Siništaj, Matko Vetma, Ivan Vojnić i Valentina Vojnić.

-Navedena suradnja donosi dodatnu razinu profesionalnosti u segment prostornog planiranja, koji je najvažnija podloga budućeg urbanističkog razvoja Grada. Iznimno smo zadovoljni ovakvim uključenjem Društva arhitekata Dubrovnik i vjerujemo da je ono jamac kvalitete – kazao je gradonačelnik Franković.

DAD će ovu savjetodavnu ulogu obavljati bez naknade, na profesionalan način, uz stručnu brigu i u skladu s etikom i uzancama arhitektonskog poziva – zvanja, pridržavajući se načela savjesnosti i poštenja, obvezujućih propisa, normi i pravila struke.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist