Sport

Dubrovačke legende, jedna utakmica, 17 vaterpolista i deseci medalja na spektaklu u Boki

vaterpolisti ilustracije naslovna

Sedamnaest veličanstvenih vaterpolista, koji se zadužili hrvatski i crnogorski vaterpolo, prvi će se put zajedno naći u jednom bazenu. Neki od najboljih vaterpolista s ovih prostora okupit će se, naime, u Kotoru i Tivtu u Crnoj Gori kako bi uveličali šestu obljetnicu Međunarodnog projekta Putevima bokeljskih Hrvata, a koji je ove godine posvećen sportu. Tom prigodom izdana je Vaterpolnica, edukativna knjiga o sportskim uspjesima u vidu tekstova i ilustracija dizajnerice Anamarije Asanović..

Jedinstvena utakmica igra se u petak, 23. lipnja u 18.30 sati na vanjskom bazenu u Kotoru. Ovo će biti pravi spektakl sporta i druženja.

U prohladnom moru snage će odmjeriti Mirko Vičević, Emil Nikolić, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Goran Grgurević, Veselin Đuho, Željko Vičević, Boris Pavlović, Zdravko Radić, Andrija Popović, Aljoša Kunac, Vjekoslav Pasković, Toni Petrović, Željko Vičević, posebni gost Petar Muslim i drugi. U projektu sudjeluju i igrači i treneri kao što su Ivica Tucak, Darko Brguljan i drugi, a koji nisu u mogućnosti tog dana biti u Kotoru. Utakmicu će suditi Radule Dragovic i Mario Brguljan.

Ovo je izvrsna prilika da građani Kotora i Boke kotorske dođu i pozdrave vaterpolo legende, fotografiraju se s njima ili pak saznaju gdje su danas i što rade nakon završene velike karijere. Ulaz na utakmicu je besplatan. Program će voditi poznata voditeljica Edita Lucić Jelić. Ova utakmica održava se u suradnji Općine Kotor i projekta Putevima bokeljskih Hrvata.

U subotu, 23. lipnja u Porto Montenergu, u Gardenu hotela Regent, u 11 će sati biti otvorena izložba kolaža vaterpolista te promovirana Vaterpolnica. Na ovaj su događaj također pozvani građani.

-Drago nam je da ćemo se u šestoj godini projekta prisjetiti nekih od najvećih sportaša s ovih prostora koji su za Hrvatsku i Crnu Goru osvojili brojne medalje. Zahvaljujemo im što prepoznaju važnost ovoga Projekta, a sport i kultura zajedno itekako doprinose našim ciljevima – izjavila je ambasadorica projekta Sanja Putica.

Projekt Putevima bokeljskih Hrvata održava se u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore i Općinom Kotor. Donatori su: INA – Crna Gora d.o.o., Hotel Cattaro, Porto Montenegro i Hotel Regent Porto Montenegro.

Pročitajte još

EURO 2024. Težak poraz Hrvatske!

Dulist

VEČERAS U 18 S ovim sastavom Dalić napada Španjolsku

Dulist

ŠPANJOLCI O VATRENIMA ‘Hrvatska je kao ranjena zvijer, a Modrić je poput Rafe Nadala‘

Dulist