Sport

Dubrovačke košarkašice i košarkaši zaključili vikend pobjedama

Dubrovačke košarkašice i košarkaši zaključili vikend pobjedama

Košarkašice Raguse ovog su vikenda u gostima bile bolje od ekipe KAŽL u Premijer ženskoj ligi. Rezultat je bio 55:70.

U startu domaća ekipa kreće sjajno i stvara zalihu od 11 poena viška, 15:4, ali nakon toga ulazi u seriju nekontroliranih grešaka te se Ragusa na kraju prve četvrtine vraća na samo poen zaostatka (20:19), a do kraja poluvremena se nastavilo i preuzima vodstvo (33:38) .

Sličan scenarij je bio i u drugome poluvremenu. Gošće s više motiva i želje te puno većom koncentracijom dolaze do sigurne pobjede. Najbolji pokazatelj događanja na terenu je broj izgubljenih lopti. KAŽL ih je imao 30, a Ragusa 12.

-Nakon jako lošeg ulaska u utakmicu i plus plus za KAŽL ulazimo u naš ritam i s dobrom i čvrstom obranom te uspješnom realizacijom vraćamo se igru. Mirno i staloženo smo gradili rezultat koji smo održali do samog kraja.Čestitke mojoj ekipi i ekipi KAŽL na borbenoj igri. Ovo je važna pobjeda za moj tim – istaknula je trenerica Raguse Cvetana Matić.

-Po drugi put ulazimo u utakmicu loše, ali se brzo vraćamo i počinjemo polako graditi i kontrolirati utakmicu. Drago mi je da iz utakmice u utakmicu rastemo, da se priključuju i druge igračice i da svaki put netko drugi iskoči. Pohvalila bi svoju ekipu jer su iskoristili ovu pauzu na najbolji mogući način, trenirali naporno i baš htjeli ovu pobjedu. Izgledalo je da je i vise želimo i zbog toga mi je također drago sto nam se to vratilo na terenu i to gostujućem. Za nas bitna pobjeda. Pohvalila bi i ekipu KAŽL-a na fer i korektnoj igri – rekla je košarkašica Raguse Carmen Miloglav.

Košarkaši slavili u Zagrebu

Košarkaši Dubrovnika slavili su ovog vikenda pobjedu nad Zapruđem u 9. kolu Prve hrvatske košarkaške lige (57:70).

-Kontrolirali smo rezultat cijelo vrijeme i na kraju zasluženo. U ovom trenutku imamo omjer 6-3, a u idućem kolu smo domaćini košarkašima Jazina – naveli su.
Izvor: HKS, Facebook KK Dubrovnik

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist