Aktualno

Dubrovačka tvrtka ‘Trag’ preuzima izgradnju pročistača

Dubrovačka tvrtka ‘Trag’ po svemu sudeći nastavit će radove na izgradnji pročistača za pitku vodu, doznaje DuList.

Naime, nakon što se tvrtka Skladgradnja povukla kao podizvođač iz posla s tvrtkom Suez traju pregovori i prepucavanja na relaciji Grad Dubrovnik – Suez o tome tko će biti novi podizvođač, odnosno kada će biti nastavljeni radovi.

Sastanak u Gradu
U utorak 19. rujna održan je sastanak na tu temu s predstavnicima tvrtke Suez, a prema riječima člana Uprave Vodovoda, Zorana Ćosića nakon formalno pravne provjere najizgledniji podizvođač na ovom projektu bit će dubrovačka tvrtka Trag. No neće biti jedini.

-Razgovarali smo o modelu po kojem žele raditi dalje i mi smo zatražili da se rizik s podizvođačima ubuduće svede na najmanju moguću mjeru tako da ne ide preko jednog sve, nego da svaki podizvođač radi svoj dio posla – rekao je Ćosić te dodao kako su trenutno u fazi odobravanja prvog podizvođača.

-Riječ je o dubrovačkoj tvrtki ‘Trag’ i oni će nastaviti na radovima konstrukcije. Nakon odobravanja prvog podizvođača mogu se odobravati i ostali jer oni po dinamici radova dolaze kasnije – rekao je Ćosić te dodao kako je to pitanje i financijske stabilnosti.

-Gledajte to nije samo pitanje dinamike, nego i financijske stabilnosti jer ako svi radovi idu preko jednog, ako taj jedan ne plati ostale onda radovi stoje. I oni su svjesni da se treba disperzirati rizik i ići će na tu varijantu. Neki od ostalih podizvođača će biti tvrtke Elmap iz Splita, Almes itd. Vjerojatno će biti oko sedam do osam podizvođača – rekao je Ćosić.

Najranije u svibnju 2018. godine?
Odgovarajući na naš upit unutar kojeg vremenskog roka bi bilo realno očekivati nastavak izgradnje i koliko će to sve skupa produžiti najavljene rokove Ćosić ističe kako stoji pri svojoj ocjeni iznesenoj na sjednici Gradskog vijeća.

-Neku ozbiljniju dinamiku u smislu angažiranja svih građevinskih kapaciteta možemo očekivati unutar 15 do 30 dana, a javnost ćemo o tome pravodobno obavijestiti. Mi smo Suezu dali vremenski rok da nam dostave potrebnu dokumentaciju kako bi po odobrenju mogli mobilizirati operativu. Što se tiče vremenskih rokova pročistač će najvjerojatnije biti gotovo do proljeća sljedeće godine, odnosno do svibnja – rekao je on te ponovio kako se Suez formalno pravno ne može ‘stiskati’ za rok.

-Oni su u fazi penalizacije, a iznos je limitiran na pet odnosno oko sedam milijuna kuna s PDV-om. Kad se to preračuna u dane to izađe oko 100 dana. Nakon toga nema više penala. Jedino postoji obračun u slučaju da šteta koju nam nanesu bude veća od iznosa penala, ali to tek imamo za vidjeti – zaključio je Ćosić.

Pročitajte još

UNATOČ OTEŽANIM UVJETIMA ACI u 2020. zabilježio prihod od 185 milijuna kuna

Dulist

MARO KOLA IZ BANIĆA PRAVI JE MEŠTAR Izrada lijerica naša je obiteljska tradicija. Trudim se prenijeti je sinovima

Leona Rašica

NIKO HAJDIĆ Postira je čudo. Na njoj sam upoznao ženu, a posada i putnici su kao obitelj

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija