Aktualno

Dubrovačka prometna policija započela s edukacijom mladih vozača

Prioritetni cilj ovih preventivnih aktivnosti je upoznavanje mladih vozača s opasnostima nesavjesne vožnje kako bi se u što većoj mjeri spriječile prometne nesreće i stradavanja u njima

U cilju prevencije prometnih nesreća Postaja prometne policije Dubrovnik poseban naglasak stavlja na aktivnosti koje su usmjerene na upozoravanje sudionika u prometu o tome koja ponašanja u prometu nisu poželjna, odnosno dovode do najtežih prometnih nesreća.

Jedna od aktivnosti koje provode je i edukacija mladih vozača. Upravo s tim ciljem s jučerašnjim danom Postaja prometne policije Dubrovnik započela je s projektom “Mladi vozači u prometu” koja je usmjerena na edukaciju učenika završnih razreda srednjih škola.

Edukacije će se provoditi u vidu predavanja o tome kako na ispravan i siguran način sudjelovati u prometu, bilo u svojstvu pješaka, vozača ili putnika.

U sklopu edukacija učenicima će se pojašnjavati koje su to greške i uzroci zbog kojih dolazi do prometnih nesreća, koliko u njima sudjeluju mlade osobe, kolika je važnost pridržavanja prometnih propisa, nužnost korištenja zaštitne kacige i korištenja pojasa tijekom vožnje u vozilu.

Po završetku predavanja, učenici će imati priliku isprobati i tzv. „pijane naočale“, koje će im zorno dočarati stanje alkoholiziranosti po određenim stupnjevima alkohola u krvi.

Projekt je započeo u Gimnaziji Dubrovnik, a predviđenim planom aktivnosti projekt će trajati do kraja mjeseca travnja i obuhvatiti će sve srednje škole na području Dubrovnika.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

GRAD DEMATIRA SAMBRAILO Nismo izdali nalog za premještanje pasa sa Žarkovice

Dulist

SANDRA SAMBRAILO ‘Šinteri nam odvode pse sa Žarkovice’

Dulist

‘JEDAN OD NAJVAŽNIJIH DIJELOVA AGLOMERACIJE’ Raspisan tender za pročistač otpadnih voda ispod Petke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija