Politika

Dubrovačka bošnjačka stranka podržala Dobroslavića i Frankovića

Dubrovačka bošnjačka stranka podržala Dobroslavića i Frankovića

Dubrovačka bošnjačka stranka podržala je kandidata HDZ-a za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića i kandidata za gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića.

Predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić najprije je kratko predstavio stranku i njezine početke, a posebno je naglasio dobru suradnju sa sadašnjim županom Dobroslavićem. Dubrovačka bošnjačka stranka osnovana je 4. ožujka ove godine pa u ovom kratkom periodu nije mogla samostalno izaći na izbore.

Predsjednik Bečić naglasio je kako je stranka osnovana kako bi se bošnjačko-muslimanski korpus objedinio u jednu političku stranku koja bi predstavljala sve bošnjačke asocijacije.

-Mi nismo izrazito vjerska stranka, već građanska, nama se mogu pridružiti sugrađani bilo koje nacionalnosti, otvoreni smo za sve. Htjeli smo da se stranka zove Dubrovačka bošnjačka stranka i htjeli smo iznjedriti jednog čovjeka koji će biti za sve naše asocijacije, kojeg bi podržavali i predložili ga da ide u Gradsko vijeće predstavljati nas. Nismo stranka koja želi trgovati mandatima, već jednostavno želimo raditi na dobrobit svih Bošnjaka – kazao je Bečić.

Bečić je dao kratak pregled važnih događaja koje je Dubrovačka bošnjačka stranka organizirala u suradnji s Dubrovačko – neretvanskom županijom. Riječ je o nekoliko projekata poput međunarodnog koncerta svih kulturno – umjetničkih društava Hrvatske i Bosne i Hercegovine 2011. ‘Noćima sevdaha’ koje su realizirane u suradnji s kulturno – umjetničkim društvom ‘Preporod’, tu su i tribine i okrugli stolovi te obilježavanje 20. godišnjice stradanja Srebrenice 2015. mimohodom preko Straduna.

-Dogovorili smo se sa županom Nikolom Dobroslavićem, za kojeg se nadam da će i nakon 4. lipnja nastaviti biti župan, da osnujemo Ured za nacionalne manjine gdje bi bile zastupljene sve manjine, a ne samo Bošnjaci. Tražili smo da voditelj tog ureda bude Bošnjak jer nas u županiji po vjerskoj odrednici ima 5,5 posto – kazao je Bečić dodavši da po pitanju novog župana, Dubrovačka bošnjačka stranka daje potporu Nikoli Dobroslaviću.

Bečić je dodao kako je ova stranka 2015. potpisala sporazum o suradnji s HDZ-om s tadašnjim kandidatom Frankovićem pa je pozdravio jučerašnju potporu SDAH – a i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za županiju HDZ-u. Bečić je istaknuo kako su te 2015. s Frankovićem razgovarali o projektima pročistača, staračkog doma, sportske dvorane i groblja na Dupcu.

-Osobno sam tražio od Frankovića da požuri s izgradnjom groblja Dubac koje je multikonfesionalno. Od tada kada je Franković postao predsjednik Gradskog vijeća radovi su krenuli velikim intenzitetom. Nama je to groblje najvažnije, u zadnja dva ipo mjeseca iz naše je populacije umrlo devet ljudi, a sedam ih je pokopano van Dubrovnika, samo dva su ukopana na Boninovu, a to su ljudi koji su članovi ove zajednice cijeli život. Pogotovo sada kada smo u Europskoj uniji i Schengenu, more papira je potrebno za prijeći granicu, dva dana treba raditi za srediti te papire. Nama je to goruće pitanje i zato ćemo dati podršku Matu Frankoviću – naglasio je Sado Bečić pozivajući sve građane da ‘izađu na izbore 4. lipnja i daju svoj glas kandidatu za župana Nikoli Dobroslaviću jer je to glas za razvoj županije kao i kandidatu za gradonačelnika Matu Frankoviću jer je taj glas za grad po mjeri građana’.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist