Aktualno

Dubrovačka biskupija poslala pet tona pomoći potrebitima u Tanzaniji

Dubrovačka biskupija poslala pet tona pomoći potrebitima u Tanzaniji

Kontejner s 5.200 kg odjeće krenuo je početkom prošlog tjedna iz Caritasa Dubrovačke biskupije prema potrebitima u Tanzaniji.

Riječ je o karitativnoj akciji koja se posljednja tri mjeseca provodila u biskupijskom Caritasu i u kojoj je, uz djelatnike Caritasa, sudjelovalo pedesetak volontera. Akciji su se odazvali članovi molitvene zajednice Effatha i mladi iz župe sv. Petra-Boninovo preko čijih ruku su prošle tone robe koju su oni razvrstavali, slagali u kutije i potom vagali.

Pomoć akciji na svoj način pružili su trgovački lanac Pemo, trgovina Db Kantun, tvrtke Prestige trade i Annimi commerce i servis Meštar Hendić.

Potreba za ovakvom karitativnom akcijom pojavila se prošlog ljeta nakon posjeta vlč. Davida Mhagama, svećenika nadbiskupije Songea u Tanzaniji, dubrovačkom biskupu mons. Mati Uziniću. Vlč. David upoznao je biskupa sa situacijom i nevoljama stanovništva u Tanzaniji, a potom je novi nadbiskup Songea Danian Denis Dallu pisanim putem potvrdio da im je pomoć potrebna i dao garanciju da će preko njihovog nadbiskupijskog Caritasa ono što im se pošalje biti besplatno podijeljeno potrebitima. Kao odgovor na njihove potrebe u biskupijskom Caritasu organizirana je akcija i preko 5 tona robe upućeno je onima kojima je takva vrsta pomoći potrebna.

Pročitajte još

Gradonačelnik i župan čestitali vatrogascima njihov dan

Dulist

Gradonačelnik Franković čestitao pravoslavni Uskrs

Dulist

Vatrogasci, sretan vam dan vašeg zaštitnika!

Dulist