Sport

DU MOTIONOVA UTRKA PELJEŠKIM MOSTOM Broj natjecatelja ograničen na 250, trčat će se 5,5 kilometara

DU MOTIONOVA UTRKA PELJEŠKIM MOSTOM Broj natjecatelja ograničen na 250, trčat će se 5,5 kilometara

Neke se prilike u životu jednostavno ne smiju propustiti! Du Motionova utrka Pelješkim mostom, najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Hrvatske i jednim od najvećih mostova u Europi, jedna je od tih prilika, javljaju iz Du Motiona.

Naime, 26. srpnja 2022. na povijesni dan kada će krajnji jug Hrvatske nakon 300 godina ponovo biti spojen s ostatkom zemlje, 250 trkača dobit će nevjerojatnu priliku protrčati Pelješkim mostom. Bit će to uvertira u cjelodnevnu spektakularnu svečanost otvaranja, najveću u modernoj povijesti Hrvatske.

-Preponosni smo što imamo priliku organizirati utrku na ovako veliki dan, na mostu koji napokon povezuje naš Dubrovnik s ostatkom Hrvatske. Most inače nije otvoren za pješake, stoga bez imalo imalo pretjerivanja mogu reći kako je trčanje grandioznim mostom poput Pelješkog, neponovljiv doživljaj i utrka koju se pamti do kraja života – izjavio je Alen Bošković u ime Du Motiona koji utrku organizira u partnerstvu s Dubrovačko – neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i Hrvatskim cestama.

Utrka je dugačka 5,5 kilometara i starta u 9 sati. Cijena startnine iznosi 200 kuna, a paket za trkače uključuje službenu majicu, finishersku medalju, startni broj, mjerenje vremena i okrepu.

Trkači željni sudjelovanja u ovoj jedinstvenoj utrci mogu se prijaviti do 22. srpnja 2022. putem službene stranice Du Motiona. Uvjet za prijavu je minimalno 16 godina starosti, a broj sudionika zbog iznimno zahtjevne organizacije programa otvaranja mosta i sigurnosnih uvjeta, ograničen je na svega 250 natjecatelja.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist