Kultura

DSO oduševio i Freie Presse

DSO oduševio i Freie Presse

Dubrovački simfonijski orkestar oduševio je publiku u Zlatnoj dvorani bečkog Musikvereina, napisao je novinar uglednog bečkog časopisa Freie Presse Phillip Lammpe u članku objavljenom 21. rujna.

Kako stoji u naslovu članka "Zvučna delikatesa, Dubrovački simfonijski orkestar bečku publiku je oduševio u vibracijskom ciklusu u Zlatnoj dvorani Musikvereina", na u potpunosti rasprodanom koncertu, orkestar je izveo dva Mozartova djela, Koncert za flautu Br. 1 u G-duru, K. 313 sa Korejkom Jae Yoo te Koncert za glasovir Br. 12 u A-duru s kineskom pijanisticom ShiranWang poznatijom kao „Princess of Piano“ ili „princezom glasovira“.

Treće veliko djelo izvedeno te večeri bilo je Beethovenova Osma simfonija. Dugim pljeskom publika je nagradila gostovanje DSO-a u Velikoj dvorani bečkog Musikvereina kojeg je predvodio Francesco La Vecchia, a koji se pokazao idealnim dirigentom za Mozartova i Beethovenova djela.

Te večeri u Musikvereinu mogla se iščitati ljepota orkestralnosti koju je publika bez sumnje mogla pratiti bez obzira na razinu glazbene upućenosti. Nakon kontemplativne šutnje emocije publike pretopile su se u oduševljen pljesak -zaključio je u svom osvrtu Lammpe.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist