Županija

Državni tajnik u obilasku projekta sanacije obale u Cavtatu

Državni tajnik u obilasku projekta sanacije obale u Cavtatu

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i zamjenik župana Joško Cebalo obišli su, u pratnji načelnika Općine Konavle Boža Lasića i ravnatelja Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antuna Banovca, radove na projektu sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu.

Riječ je o projektu vrijednom više od 38 milijuna kuna koji se financira nacionalnim sredstvima, prenose iz županije.

‘Nakon rekonstrukcije luke u Orebiću, ovo je još jedan projekt financiran iz državnog proračuna. Naravno, tu, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, imamo i niz projekata koji se sufinanciraju europskim sredstvima. Podsjetit ću kako smo ove godine upravo za ovaj projekt u Cavtatu dodijelili sredstva u iznosu od milijun i 160 tisuća eura što je ujedno najveći odobreni iznos na javnom pozivu Ministarstva za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja’, istaknuo je državni tajnik Bilaver.

‘Zahvalni smo našoj Vladi i našem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na potpori, kako u ovom projektu ovdje u Cavtatu, tako i u brojnim drugim projektima lučke infrastrukture koji se realiziraju na području Dubrovačko-neretvanske županije. Želim zahvaliti i Općini Konavle na podršci, kao i svim stanovnicima Cavtata na strpljivosti tijekom izvođenja radova. Ovaj projekt Cavtatu će donijeti jednu dodanu vrijednost i svakako poboljšati uvjete ovdje na rivi’, naglasio je zamjenik župana Cebalo.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Lučkom upravom i Županijom na ovom projektu, kao i izvođačima radova te još jednom zahvalio svim stanovnicima Cavtata na strpljivosti.

Projekt obuhvaća sanaciju dijela cavtatske rive, gradnju novog obalnog zida i ojačanje nosivog tla. Nositelj projekta je Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist