Kultura

Društvo Slagalica u četvrtak predstavlja dva kriminalistička romana

Društvo Slagalica u četvrtak predstavlja dva kriminalistička romana

Za ljubitelje kriminalističkog žanra Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica organizira u četvrtak, 8. listopada 2020. predstavljanje dvaju novih romana u svom izdanju: prvijenac Iva Fraske pod nazivom “Pet dana u Londonu” i drugi u seriji slučajeva inspektora Marinovića (“Treba pitati Temidu”) autorice Renate Zlatković. U programu koji započinje u 19 sati u Ljetnom kinu Jadran, uz autore sudjeluju Matija Nenadić, Lucijana Pendo i Katarina Palinić te glazbenici Maja Grgić i Srđan Marković.

Drugog listopada 2019. U 18 sati i 23 min na stanici Gudge sve izgleda normalno. No, samo nekoliko sekundi poslije počinje luda jurnjava londonskim ulicama – svoj dosadni posao u Dubrovniku računovođa Robert Moretti zamijenio je petodnevnom akcijom ispunjenom pucnjavom i otmicama, ali i novim prijateljstvima i prvom pravom ljubavlju.

Ovog puta inspektor Marinović i njegov pomoćnik Šikić, čitateljima već poznati iz autoričina detektivskog prvijenca „Može se dogoditi i tebi“, hvataju se ukoštac s misterioznim ubojstvom beskrupuloznog i egocentričnog trgovca antikvitetima, žrtve za koju mnogi smatraju da je bolje što je mrtva jer tako bar ne šteti drugima. Stoga sumnjivaca ne manjka: od odbačenih žena do pregažene konkurencije.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist