Aktualno

Društvo arhitekata poziva na predavanje ‘Turizam, stanovanje i infrastruktura’

Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik, Društvo arhitekata Dubrovnika i Studentski centar Sveučilišta u Dubrovnika poziva na 4. predavanje u ciklusu „Grad kao mjera“ pod nazivom „TURIZAM, STANOVANJE, INFRASTRUKTURA – problemi obalnih gradova“. Predavač je izv. prof. dr.sc. Sven Marcelić sa odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.
Predavanje će se održati u petak, 9. lipnja u 18 i 30 sati u maloj dvorani novog Studentskog centra u Dubrovniku, Marka Marojice 2b.
Predavanje će tematizirati karakteristične odnose turizma i obitavanja u našem priobalnom području. Prostori turizma i lokalnog življenja u obalnim gradovima preklapaju se u složenim odnosima, pri čemu intenzitet turističke aktivnosti, ali i dostupnosti javne infrastrukture, nisu jednako distribuirani u svim dijelovima. Taj je odnos osobito vidljiv u procesu pretvaranja stambenog fonda u turističke sadržaje, gdje centralni dijelovi gradova, te oni koji se nalaze u blizini mora bilježe znatno veću gustoću turističke aktivnosti od ostatka. Složeni i višeslojni odnos turizma i stanovanja na poseban način utječe na formiranje i razvoj različitih gradskih dijelova.

Pročitajte još

Zbog Dubrovačke regate zatvara se parking od INA-e do Orsana

Dulist

RESTORAN DUBROVNIK I domaću čeljad i najveće svjetske zvijezde oduševljava otočka gastro oaza

Dulist

Građani za ‘Dva skalina’ u 24 sata uplatili preko 21 tisuću eura!

Dulist