DuList IN

DRUGI TJEDAN GOOD FOOD-A Od ‘1001 noći’ do Dubrovačke trpeze na Stradunu

Pred nama je drugi tjedan desetog izdanja Good Food Festivala. Bogat festivalski program obuhvaća čak trideset događanja i dodatni Program Plus koji će oduševiti ljubitelje dobre hrane i vrhunskog ugođaja.

Jedna od glavnih atrakcija festivala su specijalni festivalski meniji koji će biti dostupni do 22. listopada u 39 dubrovačkih, 3 župska i 6 konavoskih restorana.

-U suradnji s Gradom Dubrovnikom, priređujemo gostovanje talijanskog grada prijatelja, Sorrenta, iz kojeg nam stiže tim renomiranog restorana Donna Sofia, a koji će u restoranu Marangun pripremati autentična napolitanska jela uz tipičnu talijansku glazbu u izvedbi Martine Russo i Sergia Sepea – navode iz TZ-a grada Dubrovnika.

Nezaobilazna je i humanitarna gala večera u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik, u subotu 21. listopada, čija je ovogodišnja tema ‘1001 noć’. Ovaj događaj obećava bajkovitu orijentalnu noć, bogatu gozbu i zabavu, a posjetitelji će uživati u nastupu Grupe Taliri i Plesne skupine Wevents uz iznenađenje večeri. Svi prihodi od ove večere namijenjeni su dobrotvorne svrhe Zakladi Pomozimo djeci s invaliditetom.

Tradicionalna Dubrovačka trpeza koja će se održati u subotu, 21. listopada uz nastup klape Kaše, a na kojoj će sudjelovati brojni dubrovački ugostitelji također je humanitarnog karaktera, a svi prihodi bit će donirani Udruzi Rina Mašera za osobe s intelektualnim teškoćama.

FUNKY WEEKEND u Dubrovačkoj pivovari održat će se 20. i 21. listopada, uz pivo i hranu te vrhunsku funky glazbu.

U drugoj festivalskoj nedjelji, 22. listopada u 12 sati, restoran Veranda 2.0 priprema prezentaciju hrvatske gastronomije pod nazivom ‘Hrvatska na pjatu’, uz pjesmu Tria Laus. Posebno se ističe prezentacija i kušanje GASTROpoda – puževi u gastronomiji, u nedjelju u 18.30 sati, u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik i OPG-om koji se bavi uzgojem puževa.

Program Plus obuhvaća niz posebnih ponuda, uključujući vinokušnje, slastice, doručke, gastro ture, škole kuhanja, te radionice Paint, sip and savor.

Sajam ‘Samo hrvatsko’, koji se održava u gruškom parku do 21. listopada, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Udrugom veterana branitelja 72. bojne vojne policije. Na sajmu je moguće kupiti autentične hrvatske rukotvorine, hranu i piće, a tijekom festivala, trgovina ‘Life According to KAWA’ nudi poseban popust na razne začine i delicije iz svih krajeva svijeta.

Ovo su samo neki od vrhunskih doživljaja koje posjetitelji mogu očekivati na Good Food Festivalu 2023., a detaljan program možete pogledati na službenoj stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Ne propustite priliku uživati u vrhunskoj gastronomiji i bogatom festivalskom programu na jubilarnom desetom izdanju Good Food Festivala u Dubrovniku!

Pročitajte još

Hoće li Korčulanin Petar Šegedin biti prvi hrvatski ‘Superstar’?

Dulist

Hrvatski dizajneri donirali haljine u sklopu aukcije, sva sredstva idu Društvu multiple skleroze

Dulist

[FOTO] BRAVO SVI! Na Torta partyju prikupljeno rekordnih 2500 eura

Dulist