Kultura

DRAMSKI STUDIO MLADIH ‘Priče mudrosti’ na Sceni Bursa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Priče mudrosti’ u izvedi Dramskog studija mladih Hvar odigrat će se u KMD-u na Sceni Bursa u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala.

Datumi igranja su 5. siječnja u 17 sati te 6. siječnja u 12 sati. Cijena ograničenog broja promotivnih ulaznica je 20kn. Blagajna KMD-a započinje s radom od četvrtka, 3. siječnja 2019., a dotad su rezervacije moguće na e-mail: press@kmd.hr

Bajke, basne i priče jedne su od najstarijih oblika usmenog narodnog stvaralaštva koje i danas uveseljavaju najmlađu publiku tvrdeći da je svaka preobrazba moguća, a pritom prenoseći važne poruke. One nas uče o sretnim završecima, beskonačnim ljubavima i vječnim životima dajući svakom slušaču, djetetu i/ili odrasloj osobi, značenje sukladno određenom životnom trenutku. Nadnaravno ili stvarno, podsjećaju nas na moralne vrednote i vrline prijeko potrebne da bismo svakodnevni život mogli začarati, magijski proživjeti i intuitivno spoznati.

Kao i u bajkama i pričama, dramaturške slike ‘Priča mudrosti’ u režiji Jure Radnića upečatljive su, ali oslikane s nekoliko jednostavnih poteza ostavljajući prostor mašti gledatelja kojemu je prepuštanje dovoljno da ode izvan granica simboličnih slika. Igraju: Martina Carić, Katarina Karević, Jelena Mićić, Rozarija Lasić i Nađa Salom.

Pročitajte još

100. OBLJETNICA Tematsko stručno vodstvo ‘Bukovčevi ateljei – Cavtat’ u Kući Bukovac

Dulist

Mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu zbirku ‘Posebno drugačija’

Dulist

Otočki Vilenjak i družina: osam čarobnih i zabavno-poučnih priča za djecu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija