Grad

DPDS RAGUŽU ‘Imamo sve suglasnosti, a dotrajali most predstavljao je opasnost’

DPDS RAGUŽU 'Imamo sve suglasnosti, a dotrajali most predstavljao je opasnost'

Nakon što ih je danas pred drvenom konstrukcijom na Vratima od Pila prozvao zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, iz Društva prijatelja dubrovačke starine odlučili su reagirati.

-Nakon današnjih izjava dogradonačelnika, nažalost, nemamo što izjaviti osim da se radovi uređenja mosta na Pilama izvode u skladu sa svim potrebitim (i izdanim) suglasnostima i odobrenjima. S obzirom na dotrajalost neophodno je bilo promijeniti kako željeznu tako i drvenu konstrukciju mosta. To je nažalost moguće jedino na način da se most u potpunosti zatvori ili da se preko ovakve privremene konstrukcije omogući pješački prilaz gradu. Naime, konstrukcija je zbog zuba vremena i habanja zbog prolaza ogromnog broja osoba (i povremeno vozila) propala do te mjere da je prestavljala ozbiljnu opasnost u prvom redu za ljude, a potom i za imovinu – ističu iz Uprave DPDS-a.

-Što izraz ‘barbarske manire iz prošlosti’ znači mi uistinu ne razumijemo, jer koliko je nama poznato u standardu hrvatskoga književnoga jezika, kojim se služimo, takvo što ne postoji, a gradske mostove održavamo kao dio dubrovačkog fortifikacijskog sklopa sukladno ugovornoj obvezi s Gradom Dubrovnikom. O navodnim dvostrukim mjerilima konzervatora šteta je trošiti riječi – odgovorili su Ragužu iz DPDS-a.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist