Grad

DPDS predlaže Vlahušiću povećanje cijene ulaznica za zidine

Zidine

Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine predložit će dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću povećanje cijene ulaznice za zidine s postojećih 100 na 120 kuna.

Nova cijena bi, ukoliko se usvoji, trebala vrijediti od 1. siječnja 2016. godine. O prijedlogu za povećanje cijena načuo je i sam gradonačelnik koji je jutros na konferenciji za medije izjavio:

– Očito u ovom gradu, ako je to točno, pamet postoji, samo je treba iskopati. Gradonačelnik mora biti rudar da bi iskopao dubrovačku pamet. Bolje ikad nego nikad – izjavio je Vlahušić.
Odluku je Malo vijeće donijelo na temelju rasta broja posjetitelja dubrovačkih zidina, rekao nam je tajnik DPDS-a Niko Kapetanić.

– Sad mi gradonačelniku dajemo prijedlog, u skladu s ugovorom između DPDS-a i Grada Dubrovnika, a on će prijedlog odobriti ili neće. Cijena od 100 kuna na snazi je zadnje dvije godine, međutim u predsezoni zidine bilježe porast broja posjetitelja od 10 posto. Naime, u prvih pet mjeseci ove godine imali smo 202 tisuće posjetitelja, dok ih je lani u istom razdoblju bilo 184 tisuće, što je razlika od 10 posto. Očekujemo da ćemo ove godine preći brojku od 950 tisuća posjetitelja – rekao je Kapetnić dodavši kako ni zidinama ne trebaju prevelike gužve. A cijena se nije mijenjala ranije, jer DPDS ‘želi voditi optimalnu poslovnu politiku, a ne se ponašati kao drumski razbojnik’.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist