Grad

DPDS će prostorom na Gundulićevoj poljani gospodariti do 2040. godine

DPDS će prostorom na Gundulićevoj poljani gospodariti do 2040. godine

Društvo prijatelja dubrovačke starine gospodarit će bez naknade prostorom na Gundulićevoj poljani (bivša Zagrebačka banka) koji je kupljen u travnju ove godine do 31. siječnja 2040. godine.

Dio je to Sporazuma o pravu gospodarenja poslovnim prostorom na adresi Gundulićeva poljana 2, ukupne površine 67,20 m², o čemu će raspravljati i gradski vijećnici idućeg petka.

Nakon 31. siječnja 2040. godine prostor se vraća u posjed Gradu Dubrovniku u primjerenom stanju.
Treba podsjetiti kako je Grad Dubrovnik s DPDS-om u travnju ove godine potpisao Ugovor o donaciji novčanih sredstava kojim se Društvo obvezalo Gradu jednokratno donirati sredstva u iznosu od 25 milijuna kuna za potrebe kupnje ovog poslovnog prostora po pravu prvokupa. Nakon održane licitacije i nakon što je Grad pristao na ponuđenu cijenu, potpisan je i Ugovor sa Zagrebačkom bankom o kupnji ove nekretnine. Kupoprodajna cijena iznosila je 1,3 milijuna eura, a DPDS je u travnju Gradu Dubrovniku isplatio iznos od 9.866.413,48 kuna. Stoga će gradski vijećnici morati usvojiti i Dodatak ugovoru o donaciji kojim se mijenja iznos isplaćene donacije Društva prijatelja dubrovačke starine Gradu Dubrovniku.

Treba spomenuti i kako je Grad sa Zagrebačkom bankom zaključio Ugovor o poslovnoj suradnji za korištenje dijela ovog prostora za potrebe bankomata, pa se taj dio izuzima iz sporazuma s DPDS-om.

Pročitajte još

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

UČENICE OŠ MOKOŠICA Petra i Lucija idu na državno natjecanje iz hrvatskog jezika

Dulist