Aktualno

DOZNAJEMO Europska komisija: Izbori za gradonačelnika se moraju ponoviti

DOZNAJEMO Europska komisija: Izbori za gradonačelnika se moraju ponoviti

Lokalni izbori u Dubrovniku, na kojima je za 472 glasa pobijedio novi/stari gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić morat će se ponavljati, doznaje DuList. Građani će tako ponovno izlaziti na birališta, a na odluku Ministarstva uprave od 1. travnja utjecala je uvelike Europska komisija.

Šuica kumovala svemu
Ovakav rasplet događaja dolazi nakon hitnog zasjedanja dijela Europskog parlamenta, a kako DuList doznaje od izvora bliskih bruxelleskoj diplomaciji, lavovski posao u cijeloj priči odradila je HDZ-ova zastupnica u Europarlamentu Dubravka Šuica. To je, kako doznajemo, ujedno i razlog zašto se tijekom cijelih izbora skrivala od očiju javnosti, stranačkih kolega i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

– Htio se stvoriti dojam razjedinjavanja, zato Šuicu niste mogli vidjeti na stranačkim skupovima u Revelinu i Parku. Ankete su pokazivale da Andro Vlahušić ima malu prednost i stoga je odvagano kako je bolje stvoriti dojam svađe i ‘uljuljati’ njega u lažnu sigurnost, nego ići ‘na noža’. Na kraju se takva taktika isplatila, što se zorno prikazalo Vlahušićevim žalopojkama za Dubravkom Šuicom i Nikom Bulićem – rekao nam je visoko pozicionirani HDZ-ovac koji je osobno nazočio lobiranju Šuice u betuli Europskog parlamenta ‘Mickey Mouse’.

S obzirom da je istekao rok u kojem je moguće privremeno financiranje Grad će do novih izbora voditi PR službenici Ureda gradonačelnika.

O razlozima ponavljanja izbora, a posebice europskoj direktivi 632/15 pročitajte ekskluzivno u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist