AktualnoUrednički izbor

DOSADAŠNJA LIJEČNICA NASTAVLJA SURADNJU Najmlađi dubrovački pacijenti ipak ne ostaju bez endokrinologa!

DOSADAŠNJA LIJEČNICA NASTAVLJA SURADNJU Najmlađi dubrovački pacijenti ipak ne ostaju bez endokrinologa!

Najmlađi dubrovački pacijenti ipak neće ostati bez endokrinologa. Vijest je to koja je DuListu potvrđena iz Opće bolnice Dubrovnik.
-Dr. Zrinka Kačić Miličić nastavlja suradnju s Općom bolnicom Dubrovnik i nadalje što je donedavno bila uobičajena praksa – odgovor je Opće bolnice Dubrovnik kojega smo dobili početkom ovog tjedna. Naime, prošlog smo tjedna u tiskanom izdanju DuLista pisali kako je Bolnica ostala bez pedijatrijskog endokrinologa, što su nam potvrdili iz udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Slatki život. Potvrđeno je to i njihovoj krovnoj organizaciji, Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga, što je itekako zabrinulo roditelje najmlađih pacijenata koji bi na kontrolu kod liječnika trebali ići prema preporukama svaka tri mjeseca.
-Djeci bi prema preporuci svaka tri mjeseca trebala kontrola s liječnikom. Neki naši članovi bili su na kontroli u Općoj bolnici Dubrovnik u veljači, i kad su se htjeli naručiti za lipanj, nisu došli na red. Na taj način neka djeca već 8 mjeseci nisu bila nigdje na kontroli – naveli su za DuList iz udruge Slatki život napomenuvši kako je dr. Kačić Miličić zadnji put u Dubrovniku bila u lipnju, a očekivao se njen ponovni dolazak u rujnu. Međutim, to se nije dogodilo jer je liječnica upravo u rujnu obavijestila Bolnicu kako neće nastaviti suradnju.
Inače, dr. Kačić Miličić dugogodišnji je endokrinolog, a posljednje dvije godine, navode iz OB Dubrovnik, dolazi jednom mjesečno na dan ili dva na Odjel pedijatrije kao vanjski suradnik. Od početka ove godine, ističu iz OB Dubrovnik, došla je pet puta i pregledavala 20-ak pacijenata dnevno, posljednji put 25. lipnja 2022. godine.
-U rujnu 2022. nas je obavijestila kako zbog obiteljskih obaveza ne može nastaviti suradnju s našom bolnicom. Kontaktirali smo pedijatrijske endokrinologe u KBC Zagreb zbog moguće suradnje kako bi endokrinološka ambulanta u Općoj bolnici Dubrovnik nastavila s radom. Međutim, ispričali su se i istaknuli kako nisu u mogućnosti dolaziti zbog prevelikih obveza na Klinici. Naime, problemi organizacije subspecijalističke endokrinološke ambulante nastali su zbog manjka pedijatara i pedijatrijskih endokrinologa ne samo u Dubrovniku, već u cijeloj Republici Hrvatskoj – istaknuli su u svom odgovoru iz OB Dubrovnik.
U međuvremenu je očito dogovoren nastavak suradnje sa spomenutom pedijatrijskom endokrinologinjom, ali ni ovo zapravo za naše najmlađe pacijente nije baš najsretnije rješenje. Trajno rješenje Bolnica će dobiti tek 2025.!
-Dugoročno rješenje vidimo u dodatnoj subspecijalizaciji iz pedijatrijske endokrinologije. Dr. Mara Jurić Kavelj, koja je ove godine položila subspecijalistički ispit iz pedijatrije, iduće godine ići se na subspecijalizaciju iz pedijatrijske endokrinologije pa bi Opća bolnica Dubrovnik 2025. godine trebala imati pedijatrijskog endokrinologa – zaključuju iz bolnice. afr

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist