Hrvatska

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima odbacilo je kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je desetogodišnja djevojčica zadobila teške tjelesne ozljede.

Ministrica Žalac 9. je ožujka 2019. oko 10 sati Vinkovcima, upravljajući osobnim vozilom (i bez važeće vozačke dozvole) i kršeći odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, skrivila prometnu nesreću u kojoj je dijete (2009.) zadobilo teške tjelesne ozljede.
Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je po primitku obavijesti Postaje prometne policije Vinkovci o prometnoj nesreći Ulici Ćirila i Metoda kod kbr. 42A (Vinkovci), a u kojoj je ozlijeđeno dijete, provelo izvide, da bi potom 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke. Na temelju tako prikupljenih podataka, državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja.
Iz rezultata svih, tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je Žalac svojom vožnjom prekršila odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je kršenje odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom.
-Stoga ne postoji osnovana sumnja da je kršenjem navedenih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. i 2. Kaznenog zakona ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti – istaknuli su u priopćenju DORH-a.
Vezano za prekršaj Zakona o sigurnosti prometa na cestama (istek vozačke dozvole) postupanje je u tom dijelu obavila nadležna policijska postaja.

 

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist