Aktualno

Donosimo detaljan kalendar ispita obveznih i izbornih predmeta na maturi

erasmus skola29

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je detaljan kalendar održavanja ispita iz obaveznih i izbornih predmeta na maturi u ljetnom roku, koji će se održavati od 8. lipnja do 3. srpnja. Prve rezultate NCVVO objavit će 15. srpnja, rok za prigovore je 17. srpanj, konačna objava rezultata 20. srpnja, a podjela svjedodžbi 22. srpnja.

Testovi iz hrvatskog jezika

Prvi su na redu ispiti iz hrvatskog jezika pa će tako maturanti 8. lipnja u 9 sati pisati višu A razinu testa iz hrvatskog, dok će se test B razine provesti 9. lipnja u 9 sati. Za pisanje obaju testova maturanti će imati 100 minuta.

Viša razina eseja iz hrvatskog jezika pisat će se 10. lipnja u 9 sati, dok će se nižoj B razini pristupiti 12. lipnja u 9 sati, a za pisanje eseja učenici će imati 160 minuta na raspolaganju. Podsjetimo kako na ispitima neće biti gradiva koje je obrađivano u drugom polugodištu četvrtog razreda, tj. tijekom škole na daljinu, a detalje možete provjeriti na stranicama NCVVO-a.

Pripadnici nacionalnih manjina pisat će test iz svog materinskog jezika 15. lipnja, a esej 16. lipnja.

Test iz grčkog jezika pisat će se 15. lipnja u 14 sati, a viša i niža razina testa iz latinskog jezika na rasporedu je 16. lipnja u 14 sati.

Testovi i eseji za prvi strani jezik

Testovi i eseji iz prvog stranog jezika održavat će se od 17. do 19. lipnja. Prvi će se pisati njemački i to viša i niža razina 17. lipnja u 9 sati. Viša i niža razina španjolskog jezika pisat će se 17. lipnja u 14 sati.

18. lipnja u 9 sati polagat će se viša razina engleskog jezika, a za taj test maturanti će na raspolaganju imati 180 minuta. Obje razine francuskog jezika polagat će se istog dana u 14 sati.

Maturanti će polagati nižu razinu engleskog jezika 19. lipnja u 9 sati i za to će imati 85 minuta vremena. Istog dana pisat će se i obje razine talijanskog jezika i to u 14 sati, a ispit će trajati 150 minuta za višu razinu i 95 minuta za nižu.

Matematika

Viša razina ispita iz matematike pisat će se 23. lipnja u 9 sati te će pisanje trajati 180 minuta. Nižoj će razini maturanti pristupiti 24. lipnja u 9 sati i za to će na raspolaganju imati 150 minuta.

Ispiti iz izbornih predmeta održavat će se od 25. lipnja do 3. srpnja. Prvi je na redu ispit iz fizike, 25. lipnja u 9 sati te u 14 sati istog dana ispit iz Glazbene umjetnosti.

26. lipnja održat će se ispiti iz psihologije u 9 sati i logike u 14 sati. 29. lipnja maturanti će polagati ispite iz biologije u 9 sati i filozofije u 14 sati. 30. lipnja na redu su ispiti iz likovne umjetnosti u 9 sati i geografije u 14 sati.

1. srpnja na redu su ispiti iz kemije u 9 sati i sociologije u 14 sati. 2. srpnja pisat će se ispiti iz politike i gospodarstva u 9 sati te iz etike i vjeronauka u 14 sati. 3. srpnja su posljednji ispiti, a to su informatika u 9 sati te povijest u 14 sati.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist