Aktualno

DONACIJA ZRAČNE LUKE DUBROVNIK ‘Pacijenti će biti pošteđeni mukotrpnih putovanja u Zagreb’

DONACIJA ZRAČNE LUKE DUBROVNIK 'Pacijenti će biti pošteđeni mukotrpnih putovanja u Zagreb'

Predstavnici Zračne luke Dubrovnik u ponedjeljak ujutro potpisali su ugovor s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik Marijom Bekićem o donaciji 300.000 kuna u svrhu kupnje ultrazvučnog aspiratora i rashladnog agregata u objektu ‘A’ Opće bolnice.  

– Na ovaj način željeli smo dodatno senzibilizirati i javnost i gospodarske subjekte, kao i sve one koji mogu pomoći dubrovačkom zdravstvu. Hvale vrijedno je pomoći obzirom na sve inicijative koje dolaze iz bolnice od naših brojnih stručnjaka i liječnika koji vode svoje odjele – kazao je direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.  

Naime, ovo je nastavak već uspješne suradnje između Zračne luke i Opće bolnice.  

– Nakon što je prošle godine Zračna luka Dubrovnik pripomogla s 300.000 kuna za kupnju fibroscana, ove godine donira 300.000 kuna za kupnju ultrazvučnog aspiratora za neurološki odjel, ali i za potporu klimatizaciji bolnice o čemu smo puno čitali ovog ljeta, o problemu visokih temperatura – istaknuo je Tolić.  

– Kupnja ovakvog uređaja daje preduvjet za proširivanje kirurških djelatnosti u našoj bolnici. Isto tako, naši sugrađani će za određeni broj zahvata biti pošteđeni mukotrpnih putovanja u Zagreb, a određeni broj zahvata koje nisu mogli dobiti u Dubrovniku moći će dobiti u našoj bolnici zahvaliti ovom uređaju – rekao je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.  

Osim kupnje ovog uređaja, donacija će pomoći i u rješavanju problema hlađenja u objektu A, a koji je van funkcije 10 godina, gdje su smješteni odjeli Pedijatrije, Ginekologije, Oftalmologije, Neurologije i Psihijatrije.

– Rashladni sustav je opsežan projekt koji jako puno košta, a ova donacija put je prema konačnom rješenju klimatizacije koje namjeravamo osigurati kroz EU fondove- rekao je Bekić. 

– Zračna luka Dubrovnik kao jedna od najuspješnijih poduzeća u županiji na vrlo konkretan način blisko surađuje s jedinom ovako sofisticiranom ustanovom koja skrbi o našemu zdravlju. Nadam se da će mnogi drugi slijediti naš primjer- zaključio je Tolić. 

 

Pročitajte još

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist