Županija

Don Stanko Lasić blagoslovio prostore Dubrovačko-neretvanske županije

Don Stanko Lasić blagoslovio prostore Dubrovačko-neretvanske županije

Katedralni župnik don Stanko Lasić blagoslovio je u četvrtak sjedište Dubrovačko-neretvanske županije Palaču Ranjina te zaželio županu Dobroslaviću, njegovim zamjenicima te svim djelatnicima Županije uspješnu 2018. godinu.

– Blagoslov je iskaz vjerničke želje i zauzetosti za posvećenje čovjeka i njegova djelovanja. Iz božićne perspektive, čovjek bi trebao biti čovjek riječi, dijaloga sa svakom stvarnošću, čovjek Božića i potpune otvorenosti svojim korijenima koji se nalaze u nebu te potpune otvorenosti i solidarnosti prema svim ljudima. Ova nova godina trebala bi tako biti godina stvaranja, boljih uvjeta života na svim razinama. Stvaralaštvo cvjeta samo tamo gdje nema sukoba, gdje vlada poštivanje i dijalog. Hrvatskim građanima treba riječ ohrabrenja, treba se nadati u bolje i s tom nadom krenuti u novu i blagoslovljenu 2018. – rekao je don Stanko Lasić te se zahvalio Županiji na nagradi za životno djelo koja mu je dodijeljena prošle godine.

– Povijest pamti samo dokumente. Za 50 godina nitko neće znati kako je don Stanko bio brz ili okretan ili ovakav i onakav, ali će se pamtiti dokumenti, zato nam treba biti drago za sva ta priznanja koja dobijemo – rekao je katedralni župnik.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako kao vjernik zna da će blagoslov pomoći u obavljanju dnevnih dužnosti, a naglasio je kako vjeruje da će građani nastavljati prepoznavati uloženi napor isto kao što su ga prepoznali i nagradili na izborima 2017. godine.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist