Aktualno

Don Miljenko Babaić otvorio račun za donacije za gradnju crkve bl. Alojzija Stepinca

Župa sv. Ilara u Mlinima na čelu s don Miljenkom Babaićem otvorila je zaseban račun za prikupljanje donacija za izgradnju i opremanje Pastoralnog centra u Kuparima. Naime, Dubrovačka biskupija u suradnji s Općinom Župa dubrovačka već dulje vrijeme obavljaju pripremne radnje za početak izgradnje novog pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u Kuparima. Uz blaženikov spomendan koji se slavi 10. veljače tiskan je plakat ‘Pastoralni centar bl. Alojzija Stepinca u Kuparima’ kako bi se, javljaju iz Dubrovačke biskupije, šira javnost upoznala s planiranjem gradnje. Na plakatu se, uz ostalo, nalazi i broj zasebnog računa župe sv. Ilara na koji svi koji žele mogu početi uplaćivati sredstava za potporu gradnje pastoralnog centra.
-Crkve su se gradile desetljećima, a uređivale čak i stoljećima. Nadamo se kako je dobrom vjerom i ustrajnošću moguće stvoriti osnovne uvjete za pastoralne aktivnosti na prostoru ovog pastoralnog centra na zadovoljstvo svih žitelja Župe dubrovačke, naše Dubrovačke biskupije i ljudi dobre volje. Za sve ovo potrebna su i znatna financijska sredstva. Još jednom preporučujemo ovaj projekt u vaše molitve, posebice u molitve svih štovatelja bl. Alojzija Stepinca, i zahvaljujemo na svakoj pomoći – poručuje župnik don Miljenko Babaić koji se nalazi na čelu biskupijskog odbora za pastoralni centar u Kuparima.
Pastoralni centar bl. Alojzija Stepinca u Kuparima gradi se za potrebe vjernika u Mlinima i Mandaljeni čiji bogoslužni prostori, zbog povećanog rasta broja vjernika, više nisu dovoljni. Općinsko vijeće Župe dubrovačke krajem 2022. godine, kao što je poznato, donijelo je odluku o izmjenama i dopunama UPU-a na prostoru pastoralnog centra (u vlasništvu Dubrovačke biskupije) i rekreacijsko-športskog centra (u vlasništvu Općine Župa dubrovačka) te zajedničkim aktivnostima, uređenju i planiranju gradnje na tom prostoru. Donesena je odluka da se prema odabranom arhitektonskom rješenju, a temeljem provedenog javnog natječaja, nastave aktivnosti na idejnom uređenju cijelog prostora. Također je odlučeno da se, zbog velikog zahvata i planiranih radnji na ovom projektu, pristupi faznoj gradnji. U prvoj fazi na biskupijskom prostoru prvo će se projektirati i graditi crkva bl. Alojzija Stepinca sa zvonikom, kao središte cijelog prostora, te će se napraviti sve potrebne radnje na cijelom prostoru.

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija