Aktualno

Don Miljenko Babaić otvorio račun za donacije za gradnju crkve bl. Alojzija Stepinca

Don Miljenko Babaić otvorio račun za donacije za gradnju crkve bl. Alojzija Stepinca

Župa sv. Ilara u Mlinima na čelu s don Miljenkom Babaićem otvorila je zaseban račun za prikupljanje donacija za izgradnju i opremanje Pastoralnog centra u Kuparima. Naime, Dubrovačka biskupija u suradnji s Općinom Župa dubrovačka već dulje vrijeme obavljaju pripremne radnje za početak izgradnje novog pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u Kuparima. Uz blaženikov spomendan koji se slavi 10. veljače tiskan je plakat ‘Pastoralni centar bl. Alojzija Stepinca u Kuparima’ kako bi se, javljaju iz Dubrovačke biskupije, šira javnost upoznala s planiranjem gradnje. Na plakatu se, uz ostalo, nalazi i broj zasebnog računa župe sv. Ilara na koji svi koji žele mogu početi uplaćivati sredstava za potporu gradnje pastoralnog centra.
-Crkve su se gradile desetljećima, a uređivale čak i stoljećima. Nadamo se kako je dobrom vjerom i ustrajnošću moguće stvoriti osnovne uvjete za pastoralne aktivnosti na prostoru ovog pastoralnog centra na zadovoljstvo svih žitelja Župe dubrovačke, naše Dubrovačke biskupije i ljudi dobre volje. Za sve ovo potrebna su i znatna financijska sredstva. Još jednom preporučujemo ovaj projekt u vaše molitve, posebice u molitve svih štovatelja bl. Alojzija Stepinca, i zahvaljujemo na svakoj pomoći – poručuje župnik don Miljenko Babaić koji se nalazi na čelu biskupijskog odbora za pastoralni centar u Kuparima.
Pastoralni centar bl. Alojzija Stepinca u Kuparima gradi se za potrebe vjernika u Mlinima i Mandaljeni čiji bogoslužni prostori, zbog povećanog rasta broja vjernika, više nisu dovoljni. Općinsko vijeće Župe dubrovačke krajem 2022. godine, kao što je poznato, donijelo je odluku o izmjenama i dopunama UPU-a na prostoru pastoralnog centra (u vlasništvu Dubrovačke biskupije) i rekreacijsko-športskog centra (u vlasništvu Općine Župa dubrovačka) te zajedničkim aktivnostima, uređenju i planiranju gradnje na tom prostoru. Donesena je odluka da se prema odabranom arhitektonskom rješenju, a temeljem provedenog javnog natječaja, nastave aktivnosti na idejnom uređenju cijelog prostora. Također je odlučeno da se, zbog velikog zahvata i planiranih radnji na ovom projektu, pristupi faznoj gradnji. U prvoj fazi na biskupijskom prostoru prvo će se projektirati i graditi crkva bl. Alojzija Stepinca sa zvonikom, kao središte cijelog prostora, te će se napraviti sve potrebne radnje na cijelom prostoru.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist