Aktualno

Don Ivica trajno razriješen službe župnog upravitelja

biskup mate uzinic1

U ime Dubrovačke biskupije izražavam svoje duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći dogodilo u župi Banići.

Obitelji pokojnika, kao i cijeloj župnoj zajednici župe Banići, izražavam svoju sućut – napisao je u svom priopćenju u svezi s tragičnim događajem u Banićima dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, te nadalje piše:

– Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojega sam trajno razriješio službe župnog upravitelja župa Banići i Lisac te mu do daljnjega, u skladu s kanonskim propisima, zabranio vršiti sve čine svećeničkog reda. Pozivam sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike Dubrovačke biskupije da mi se pridruže u toj molitvi. Ujedinjeni u molitvi lakše ćemo prebroditi ove teške i bolne trenutke za našu mjesnu Crkvu.

Istovremeno, izražavam iskrenu nadu da će nadležne državne institucije učiniti sve što je u njihovoj moći da bi utvrdili što se doista dogodilo i u skladu s tim poduzeti odgovarajuće mjere predviđene civilnim zakonom – zaključio je na kraju priopćenja mons. Mate Uzinić.

Pročitajte još

The Wall Street Journal: ‘Preskočite Dubrovnik, svakog ljeta se tu gomilaju mase ljudi’

Dulist

UPISI U SREDNJU POČINJU U PONEDJELJAK Dostupno 1507 mjesta u školama iz naše županije

Dulist

SILVIO NARDELLI Nikad svi neće biti zadovoljni, ali mora se odabrati nova trasa brze ceste

Andrea Falkoni Račić