Aktualno

Vlahušić nakon Venecije u Varšavi

Vlahušić nakon Venecije u Varšavi

Nakon što je tijekom vikenda boravio u Veneciji kako bi potpisao povelju o bratimljenju s tim gradom, gradonačelnik Andro Vlahušić nastavio je s proputovanjima.

Na stranici Grada izvijestili su da se gradonačelnik nalazi u Varšavi i da je delegaciju Grada Dubrovnika primio veleposlanik RH u Poljkoj Ivan Del Vechio. Na sastanku je bio riječi o poziciji Hrvatske i Dubrovnika u Poljskoj, zastupljenosti poljskih turista u Dubrovnika, čiji je trend dolazaka i noćenja u porastu.

Tijekom prijema razgovaralo se, navode iz Grada, i o Dubrovniku kao mjestu susreta Baltičko Jadranske inicijative, koja bi povezivala zemlje središnje Europe na područjima turizma, prometa i kulture. Službeni prijem za dubrovačku delegaciju upriličio je dogradonačelnik Grada Varšave Jacek Wojciechowski i ravnateljica gradskog ureda za turizam Barbara Tekieli sa suradnicima.

Tom prigodom, razgovaralo se o poboljšanju suradnje Dubrovnika i Varšave na nivou kulture, športa kao i o mogućnostima razmjene studenata. Također je bilo riječi i o prezentaciji Hrvatske i Dubrovnika za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj.

U popodnevnim satima u Kulturnom centru Varšave održana je prezentacija Grada Dubrovnika. Na predstavljanju turističke ponude grada Dubrovnika pred brojnim novinarima i poljskim turističkim djelatnicima sudjelovali su veleposlanik Ivan Del Vechio, gradonačelnik Andro Vlahušić, direktor Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj Bojan Baketa i Siniša Žakula iz TZ Grada Dubrovnika.
 
 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist