Aktualno

Vlahušić nakon Venecije u Varšavi

Nakon što je tijekom vikenda boravio u Veneciji kako bi potpisao povelju o bratimljenju s tim gradom, gradonačelnik Andro Vlahušić nastavio je s proputovanjima.

Na stranici Grada izvijestili su da se gradonačelnik nalazi u Varšavi i da je delegaciju Grada Dubrovnika primio veleposlanik RH u Poljkoj Ivan Del Vechio. Na sastanku je bio riječi o poziciji Hrvatske i Dubrovnika u Poljskoj, zastupljenosti poljskih turista u Dubrovnika, čiji je trend dolazaka i noćenja u porastu.

Tijekom prijema razgovaralo se, navode iz Grada, i o Dubrovniku kao mjestu susreta Baltičko Jadranske inicijative, koja bi povezivala zemlje središnje Europe na područjima turizma, prometa i kulture. Službeni prijem za dubrovačku delegaciju upriličio je dogradonačelnik Grada Varšave Jacek Wojciechowski i ravnateljica gradskog ureda za turizam Barbara Tekieli sa suradnicima.

Tom prigodom, razgovaralo se o poboljšanju suradnje Dubrovnika i Varšave na nivou kulture, športa kao i o mogućnostima razmjene studenata. Također je bilo riječi i o prezentaciji Hrvatske i Dubrovnika za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj.

U popodnevnim satima u Kulturnom centru Varšave održana je prezentacija Grada Dubrovnika. Na predstavljanju turističke ponude grada Dubrovnika pred brojnim novinarima i poljskim turističkim djelatnicima sudjelovali su veleposlanik Ivan Del Vechio, gradonačelnik Andro Vlahušić, direktor Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj Bojan Baketa i Siniša Žakula iz TZ Grada Dubrovnika.
 
 

Pročitajte još

OSLOBOĐENJE GOLUBOVA KAMENA Trideset godina poslije…

Dulist

Venecija od iduće godine naplaćuje ulaz za jednodnevne posjetitelje

Dulist

Franković: ’36 Imoćana dalo je svoj život da bi se ovaj kraj danas mogao zvati hrvatskim’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija