Grad

Domouprava prijavila projekte energetske obnove zgrada za EU sufinanciranje

Domouprava prijavila projekte energetske obnove zgrada za EU sufinanciranje

Domouprava Dubrovnik s predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada, uspješno je podnijela projektne prijedloge za obnovu zgrada u sklopu Javnog poziva raspisanog od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Riječ je o natječaju u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. te na ovaj način Domouprava usmjerava svoje poslovanje korištenju EU sredstava, navode iz Grada Dubrovnika.

Domouprava prijavila projekte energetske obnove zgrada za EU sufinanciranje

Podneseno je ukupno osamnaest projektnih prijedloga za bespovratna sredstva za integralnu energetsku obnovu zgrada s područja Grada Dubrovnika. Prijavljeni projekti obuhvatili su prvenstveno obnove fasada i krovišta, a što će u konačnici rezultirati značajnom uštedom energije za grijanje u odnosu na stanje prije obnove. Za integralnu energetsku obnovu predviđeno je sufinanciranje do 60% troškova projekta.

Najniži iznos bespovratnih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga iznosi 150 tisuća kuna, a najviši čak 22 milijuna kuna.

Pripremom i prijavom ovakvih projekata, gdje se energetskim obnovama postižu financijske uštede i manji utjecaj na okoliš, Grad Dubrovnik nastavlja svoj rad na održivosti i korištenju bespovratnih EU sredstva za podizanje kvalitete života građana Dubrovnika.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist