DuList IN

“Dominali” najavili Karneval fest u Cavtatu

Dominali Konferencija

Karnevalska udruga ‘Dominali’ na jutrošnjoj je konferenciji za medije najavila program Karneval festa, koji se od danas do utorka održava u Cavtatu.

Predsjednik karnevalske udruge ‘Dominali’ Srđan Meštrović istaknuo je kako je namjera udruge vratiti stare običaje poklada i maškaravanja koji su u Cavtatu bili dugogodišnja tradicija.

Predsjednik TZ Konavala Frano Herendija rekao je kako program počinje večeras u 20 sati u cavtatskom Domu kulture tradicionalnom starinskom Maškaratom od ferala.

– U nedjelju popodne počinje 30. jubilarni Mali karneval fest koji će se održati u kongresnoj dvorani Hotela Croatia, a priču završavamo tradicionalno Ultimima, koji će ove godine imati sadržajan i kvalitetan program također u Hotelu Croatia. Vjerujem kako ćemo pojačati interes onih koji žele osjetiti pokladnu atmosferu u Cavtatu – izjavio je Herendija.

Najstarija članica ‘Dominala’ Dragica Sturica prisjetila se starih poklada, kada bi na pokladni četvrtak popodne Cavtaćani organizirali dječju maškaranu zabavu u Domu kulture.

– Navečer bi preko Cavtata s muzikom i feralićima, preko Prijekoga do špilje Šipun, gdje bismo se malo zabavili i kasnije opet u Dom kulture, gdje bi se počastili besplatnim makarulima, što činimo i danas, s nekim malim izmjenama. Zabava bi završila oko 20.30 ili 21 sat. Tada je to bila popodnevna zabava, a danas traje malo duže – rekla je Sturica.

Koordinatorica za marketing ‘Dominala’ Ana Rešetar najavila je Ultime od Karnevala u utorak, 17. veljače. Na Ultimima nastupit će čak tri izvođača – grupa Taliri, te posebni gosti večeri Vinko Brautović i Luka Nižetić.

– Ove godine smo se potrudili da sve dignemo na veću razinu. Želimo ‘ukrasti’ koju maškaru iz Župe ili Dubrovnika i dovesti ih u Hotel Croatiu. Organizirali smo i prijevoz koji kreće u 20.30 sati s Pila, i s jednim stajanjem u Župi dubrovačkoj. Naravno, organiziran je i povratak natrag. Pozivamo sve da dođu u što većem broju, provesele se s nama i da napokon vratimo karnevalski duh u Cavtat, gdje mu je uvijek bilo mjesto – rekla je Rešetar.

– Kad je lani objavljeno kako zbog nedostatka sredstava neće biti Malog karvenal festa, dječje maškarate, mi mame smo se javile i rekle da ćemo pomoći. Nas ima preko trideset i nastojimo djesi približiti tradiciju koju smo prije imali. Kucali smo na sva vrata, ljudi su nas sjajno primili i prošlogodišnji Mali karneval fest je, kao što znate, uspješno održan  – ispričala je Petra Kralj Fox, koordinatorica za Mali karneval fest.

– Nastavile smo djelovati kroz ljeto i oko Božića, a ove godine nas se skupilo preko 30, kako bismo obilježili 30. jubilarni mali karneval fest. Program je podijeljen u dva dijela. U prvom nastupaju dječji zborovi i orkestar Malog karneval festa pod vodstvom profesora Jakše Boškovića. Kao gosti nam dolaze dječica iz grada pod vodstvom Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić. Nastupaju razne plesne skupine iz Cavtat i Dubrovnika te mažuretkinje. U drugom dijelu imamo specijalnu gošću Mineu. Ulaz je besplatan, dijelit ćemo besplatno krafene i sokove – rekla je Kralj Fox.

Ovom vrijedi dodati kako je Mali karneval fest humanitarnog karaktera, jer će se skupljati donacije za pomoć jednom jednogodišnjaku koji se bori protiv teške bolesti.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist