Aktualno

Domijan iz Atlantske plovidbe i Deban iz Ingre među šest menadžera s plaćom do milijun kuna

Novac

Čelnici najvećih domaćih kompanija uvrštenih na Zagrebačkoj burzi u prosjeku zarađuju 1,86 milijuna kuna godišnje, 10 puta više nego radnici kompanija koje vode, stranci su u globalu bolje plaćeni od domaćih menadžera, a možemo se pohvaliti i da većina žena na čelnim pozicijama ima iznadprosječne plaće, pokazalo je veliko istraživanje Poslovnog dnevnika. Istraživanje je rađeno na temelju javno dostupnih izvješća o primicima članova Uprave koje su kompanije uvrštene na burzi dužne predstaviti dioničarima na glavnim skupštinama.
Čelni ljudi 17 najvećih kompanija prošle godine ukupno su zaradili 31,7 milijuna kuna, a radi se isključivo o bruto primanjima koja se sastoje od fiksnog i varijabilnog primitka, odnosno godišnjeg bonusa te primanja u naravi. U analizu nisu uvršteni bonusi u dionicama s obzirom da ih isplaćuje tek nekolicina kompanija. Među njima je i Marko Domijan, glavni izvršni direktor Atlantske plovidbe, koji ulazi među 6 menadžera s plaćom do milijuna kuna. Njegova je plaća, naime, 922.605 kuna, a nešto nižu od njega ima i Danko Deban predsjednik Uprave Ingre i direktor Dvora Lapad (861.674 kune).
Izdvojit ćemo i predsjednika Uprave Valamar Riviere, koja i na dubrovačkom području ima niz hotela. Željko Kukurin, naime, predvodi skupinu menadžera plaćenih između milijun i 2 milijuna kuna. Čelnik naše najveće turističke kompanije ukupno je lani primio 1,65 milijuna kuna. No, Kukurinova plaća bila bi daleko veća, piše Poslovni, da nije bilo pandemije jer je uprava pristala na smanjenje svojih plaća za trećinu od travnja prošle godine, a odgođena je i isplata bonusa za 2019. godinu. U istraživanju se također navodi kako je najmanja razlika između plaće čelnog čovjeka i običnog radnika u Atlantskoj plovidbi, svega tri puta, što se, piše Poslovni dnevnik, može objasniti visokim primanjima pomoraca.

Detaljnije podatke potražite ovdje.

Pročitajte još

Policajci donirali tonu i pol mandarina kolegama iz Petrinje i Gline

Dulist

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija