Grad

Domaći turisti u rujnu ostvarili 20 posto više noćenja nego lani

U rujnu je u Dubrovniku boravilo 4 029 domaćih gostiju, što je 3 posto više nego u rujnu 2019. godine, a hrvatski turisti su u rujnu ostvarili 12 675 noćenja, odnosno povećanje od čak 20 posto nego u istom mjesecu prethodne godine.

-Promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika ‘Pozno ljeto u Dubrovniku’ – ‘Dubrovnik, tamo gdje je srce’, koja se odvijala od 15. do 30. rujna, a uključivala popuste i pogodnosti za posjetitelje Dubrovnika na brojne turističke usluge, pokazala se uspješna u privlačenju domaćih gostiju u Dubrovnik – istaknuli su iz TZ grada Dubrovnika.

Tijekom rujna ove godine Turistička zajednica grada Dubrovnika provela je i promotivnu kampanju za hrvatsko tržište, u online i tiskanim objavama nekoliko hrvatskih medija, čiji je cilj bio privući domaće turiste da pozno ljeto provedu u Dubrovniku, a u okviru promocije Good Food Festivala, također u rujnu, Turistička zajednica grada Dubrovnika objavila je petodnevni Facebook nagradni natječaj na popularnoj hrvatskoj Facebook stranici koja broji oko 100 000 članova te je bračni par iz okolice Zagreba imao priliku uživati u ovogodišnjem sedmom izdanju Good Food Festivala.

Od početka godine do 3. listopada turisti iz Hrvatske bili su na prvom mjestu na top listi najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine bilo je 37 216 turista iz Hrvatske (85 posto od prošlogodišnjeg turističkog prometa u dolascima za isto razdoblje), a ostvareno je 123 064 noćenja (5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine).

Tijekom listopada očekuje se daljnji rast turističkog prometa s domaćeg tržišta, posebno zbog projekta Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice ‘Tjedan odmora vrijedan’ kojim se u tjednu od 16. do 25. listopada 2020. omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove Hrvatske uz značajne popuste na sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Cilj projekta je poticanje domaćeg turizma i povećanje turističkog prometa u postsezoni. Sve informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

TRAGOM RASPRAVE O RENTIJERSTVU Spremaju li se novi porezi iznajmljivačima?

Maria Prkut

Grad Dubrovnik: ‘Dolazit će do povremenog zamućenja mora u zoni gruške place’

Dulist

Više uginulih mačaka pronađeno po Gorici, otrov ‘maskiran’ u frešku ribu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija