Županija

Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo, na Mljet stigla stalna liječnica

Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo, na Mljet stigla stalna liječnica

Dom zdravlja Dubrovnik bogatiji je za novo sanitetsko vozilo vrijedno gotovo 400 tisuća kuna. Njegove ključeve ovog je petka ravnatelju Doma zdravlja Branku Bazdanu uručio župan Nikola Dobroslavić istaknuvši kako vozilo ne služi samo za sanitetski već i za hitni prijevoz pacijenata.
-Ovo je sedmo vozilo koje ćemo u ovoj godini osigurati našim medicinskih službama. Dio njih osigurat ćemo za hitnu medicinu, a dio za domove zdravlja i patronažu. Za to ćemo izdvojiti 2 milijuna kuna. Na taj način obnavljamo vozni park i osiguravamo materijalne uvjete za rad domova zdravlja, hitne medicinske službe i naše bolnice. Rekao je župan.
Bazdan se zahvalio Dubrovačko-neretvanskoj županiji na ovoj vrijednoj donaciji.
Svake godine dobijemo ili od županije ili samostalno uzmemo jedno vozilo jer sanitetski prijevoz prijeđe godišnje ukupno sa svim vozilima malo manje od milijun kilometara, što je velika cifra. Skoro svakodnevno vozimo i sanitetske, hladne pacijente, ali i hitne pacijente iz ustanove u ustanovu, iz bolnice u KBCove u Split, Rijeku ili Zagreb, u Krapinske toplice.. Stoga nam je nužna i značajna obnova voznog parka.

Govoreći o turističkim ordinacijama Bazdan je rekao kako je konačno riješen i problem stalnog liječnika na otoku Mljetu. Naime, odlaskom dr. Siniše Cara ostalo je upražnjeno mjesto liječnika obiteljske medicine, koje se do danas nije uspjelo popuniti stalnim liječnikom. No, ovih je dana, rekao je Bazdan, došla liječnica koja će stalno biti na Mljetu, a uz nju i kroz srpanj i kolovoz radit će i turistička ordinacija.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist