Sport

DOKUMENTACIJA U IZRADI Ipak se kreće! Radit će se četiri staze za dubrovačke atletičare

DOKUMENTACIJA U IZRADI Ipak se kreće! Radit će se četiri staze za dubrovačke atletičare

Ipak se kreće! – zapisali su iz Atletskog kluba Dubrovnik na temu atletske staze na lapadskom igralištu, koja će se, dodali su, raditi u postojećim gabaritima. Zaključak je to, naime, sastanka gradonačelnika Mata Frankovića s predsjednikom Hrvatskog atletskog saveza Ivanom Veštićem, čelnim ljudima dubrovačkog sporta te predsjednicom Atletskog kluba Dubrovnik Anom Perović Alamat. Upravo ona otkrila nam je više detalja.
-Sastanak je po meni završio konstruktivno. Staza bi se trebala početi raditi u postojećim gabaritima, u smislu da se na stadionu ništa ne ruši, već da se napravi dio potreban za dubrovačke atletičare, ali i građane. To su neke četiri staze, s odvodnjom i to bi nama uistinu pomoglo kao klubu da se možemo bolje pripremati za sva naša prvenstva, a i da Prvenstvo Dubrovnika koje održavamo svake godine u listopadu bude na normalnoj tartan stazi – ističe Perović Alamat.
Ne treba podsjećati kako dubrovački atletičari postižu zapažene rezultate unatoč činjenici što za treninge imaju samo 100 metara tartan staze, a potom moraju prijeći na šljaku.
-Zbog prelazaka na drugu podlogu, imamo velikih problema kod ozljeda i samog treninga tako da bi tartan staza, koja možda nije u cijelih 400 metara, bila idealna za dubrovačku atletiku – istaknula je te dodala kako je izrada projektne dokumentacije u tijeku te bi trebala biti gotova kroz 15 do 20 dana. Radi se na modificiranju već izrađenog projekta, a budući da je ranije napravljen i geodetski snimak, radovi bi mogli vrlo brzo i započeti te se atletičari nadaju kako bi do svibnja stazu konačno mogli i dobiti. Novac je osiguran u gradskom proračunu.
Nismo mogli ne dotaknuti se i toliko godina najavljivane Arene Lapad koja se planira graditi na mjestu današnjeg lapadskog igrališta. Pitali smo predsjednicu Atletskog kluba Dubrovnik je li se razgovaralo o tom projektu, odnosno o budućnosti dubrovačke atletike u slučaju realizacije tog projekta.
-O tome nije bilo riječi, samo o stazi na postojećem stanju – rekla je predsjednica kluba.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist