Hrvatska

DOK MI ČEKAMO SVOJ DIO PUTA Autoceste u Hrvatskoj među najboljima u svijetu

DOK MI ČEKAMO SVOJ DIO PUTA Autoceste u Hrvatskoj među najboljima u svijetu

Autoceste u Hrvatskoj među najboljima su u Europi, ali i svijetu. Objavio je to Svjetski ekonomski forum. Naime, u konkurenciji između 141 države, Hrvatska s prosječnom ocjenom 5,6  zajedno s Danskom i Tajvanom dijeli 12. mjesto na svjetskoj ljestvici najboljih cestovnih infrastruktura.

– Uz izvješće svjetskog ekonomskog foruma objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 141 državi. Tako najvišu prosječnu ocjenu 6,5 ima Singapur, dok se iza skupine zemalja s prosječnom ocjenom u kojoj je i Hrvatska, nalaze neke bitno razvijenije države poput Ujedinjenog kraljevstva, Danske, Njemačke, Finske, Francuske, Luksemburga, Katara, SAD…. Od zemalja u okruženju, Slovenija se nalazi na 36. dok je primjerice Mađarska na 69. mjestu – istaknuli su u priopćenju iz Hrvatskih cesta.

Iz ove državne tvrtke podsjećaju kako je 2018. godine Hrvatska u konkurenciji između 137 država, s prosječnom ocjenom 5,5 dijelila 13. mjesto s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luxembourgom. Iz ove grupe jedino su poboljšanje u infrastrukturi pokazale Hrvatska i  Španjolska  dok su ostale države po kvaliteti cestovne infrastrukture danas rangirane niže od Hrvatske.

Pročitajte još

IZABRAO BOOKING.COM Ploče među najsrdačnijim gradovima u Hrvatskoj

Dulist

Hrvatska obrtnička komora: U tri godine 3200 građevinskih obrta više

Dulist

OD SADA I ONLINE Bez čekanja u redu za promjenu liječnika primarne zdravstvene zaštite

Dulist