Aktualno

Dodijeljena priznanja za najbolja postignuća u gastronomiji

Dodijeljena priznanja za najbolja postignuća u gastronomiji

Sinoć su u hotelu Rixos Premium Dubrovnik dodijeljena priznanja za najbolja postignuća u gastronomiji na području Dubrovačko-neretvanske županije u kategoriji seoska domaćinstva u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik financiranog sredstvima EU iz Europskog Socijalnog Fonda.

Dobitnici ovogodišnjih priznanja su Agroturizam Kameni dvori za promicanje lokalne gastronomije, Poljoprivredno gospodarstvo Ankora – Seosko domaćinstvo Musladin Ljubač za korištenje lokalnih namirnica, te Agroturizam Laptalo za inovativnost i posebno priznanje za organiziranje tematskih večeri pripalo je Izletištu Kameni mlin.

Cilj ovog događaja prepoznavanje je vrijednosti struke, odavanje počasti za uloženi trud ugostiteljima i promocija zanimanja za koja postoji izražena gospodarska potreba. U kreiranju nove vrijednosti gastronomske ponude županije važnu ulogu čine ugostiteljski objekti koji u svojim jelovnicima nude ukusnu i autentičnu hranu našeg kraja koju gosti ne mogu kušati nigdje drugdje.

Ugostiteljske objekte koji su se prijavili na javni poziv posjetila je tajna komisija i ocijenila ih prema određenim kriterijima po kojima se ocjenjivalo korištenje lokalnih namirnica u konstrukciji jelovnika, inovativnost na temeljima tradicije i promocija lokalne gastronomije kroz ponudu jela i pića.

Pročitajte još

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist