Županija

Dobroslavić s Henegarom o važnim projektima – autocesti do Dubrovnika, brzoj cesti do ZLD…

Župan Nikola Dobroslavić susreo se u petak u Dubrovniku s prvim tajnikom i voditeljem političkog i gospodarskog odjela Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj H. Alexanderom Henegarom.
Na sastanku se razgovaralo o političkoj i ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, ali i regiji. Župan Dobroslavić istaknuo je kako je najvažniji strateški projekt za jug Hrvatska dovršetak izgradnje Pelješkog mosta kako bi se konačno ostvarila čvrsta veza s maticom Hrvatskom.
Među strateškim projektima župan je naglasio nužnost nastavka prometnog povezivanja, pa je kao prioritete izdvojio autocestu do Dubrovnika, brze ceste od Zračne luke Dubrovnik do Osojnika te brzu cestu preko Pelješca. Dodao je kako su brojna ulaganja napravljena u projekte lučke infrastrukture za bolje povezivanje otoka, kao i u podizanje zdravstvenog standarda uz županiji poput realizacije helikopterske hitne medicinske službe tijekom cijele godine.
Predstavnik američkog veleposlanstva istaknuo je kako je prvi put došao u Hrvatsku prije 20-ak godina, a za nju ga trenutno vežu i obiteljske veze.
Istaknuo je kako je Hrvatska stabilna i zrela članica EU i NATO saveza koja treba služiti kao primjer ostalim zemljama regije.
Župan Dobroslavić naglasio je kako i kroz svoju ulogu u Europskom odboru regija podupire ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Europsku uniju, uz naravno ispunjenje svih prethodnih uvjeta. Dodao je kako Hrvatska i SAD oduvijek imaju snažne odnose te kako je razvoj Hrvatske uvijek bio usmjeren u pravcu razvijenih zapadnih zemalja Europe i svijeta.

Pročitajte još

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Županija sufinancira kamatnu stopu za kredite HAMAG BICRO-a

Dulist

Otvoren obnovljeni Gradski muzej u Korčuli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija