Aktualno

DOBROSLAVIĆ ‘Pelješki most se konačno može početi graditi’

DOBROSLAVIĆ 'Pelješki most se konačno može početi graditi'

Uvjeren sam da se sad konačno Pelješki most može početi graditi. Odbačene su žalbe na odabir izvođača radova, čime je potvrđen odabir kineske tvrtke s najpovoljnijom ponudom. Vjerujem da će se s njima vrlo skoro potpisati ugovor te da će radovi početi. Sad je sve na Hrvatskim cestama i kineskoj tvrtci kad će potpisati ugovor. To je realno očekivati kroz možda dva tjedna – izjavio je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić u reakciji na današnju odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave o odbijanju svih žalbi.

-Ne mogu procijeniti kad će točno početi radovi. Izvođač treba pripremiti gradilište. Rok za izgradnju utvrđen je ugovorom i očekujem da će se izvođač držati rokova. Pitanje je njegove organizacije hoće mli radove započeti malo prije ili kasnije – rekao je Dobroslavić.

DKOM je danas odbio žalbe austrijskog Strabaga te zajednice ponuditelja talijanskog Astaldija i turskog IC Ictas Isaat Sanayi uložene na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama, kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist