Županija

Dobroslavić nazočio svečanosti početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije

Dobroslavić nazočio svečanosti početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije

U povodu početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u posjetu Zagrebu boravi Kolegij povjerenika Europske komisije, na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen, ističu iz Županije.

Početak predsjedanja obilježen je svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a uz povjerenike i predsjednicu Europske komisije te ministre i predsjednika hrvatske Vlade, koncertu su nazočili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predsjednik Europskoga vijeća Charles Michel te potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica. Također, svečanosti je nazočio i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Premijer Plenković istaknuo je kako predsjedanjem Vijećem EU Hrvatska zaokružuje povijesni ciklus od neovisnosti do snažne afirmacije u Europi i svijetu te napomenuo kako hrvatsko predsjedanje dolazi u prijelomnom trenutku za Europsku uniju, na početku novog institucijskog razdoblja Unije.

Ustvrdio je kako smo spremni dovršiti proces Brexita te kako smatra da pri donošenju novog Višegodišnjeg financijskog okvira mora biti uzet u obzir specifičan položaj u kojem se nelazi Hrvatska. Naglasio je i kako su kohezijska i poljoprivredna politika ključne za ravnomjeran razvoj Hrvatske kao najmlađe članice Europske unije.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist