Županija

Dobroslavić iz izolacije: Projekti vrijedni 700 milijuna kuna idu dalje

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik Joško Cebalo i pročelnik UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić održali su u srijedu web konferenciju s ravnateljima lučkih uprava na području DNŽ, a na temu projekata lučke infrastrukture vrijednih 700 milijuna kuna.

Riječ je o projektima za koje su, kako je ovom prilikom istaknuo župan Dobroslavić, sredstva osigurana i koji se nalaze u raznim fazama provedbe.

– Osam lučkih projekata i cesta Korčula – Račišće, koji su u raznim fazama provedbe, vrijedni su više od 700 milijuna kuna i financiraju se gotovo u cijelosti fondovima EU – napomenuo je župan te istaknuo kako je osiguravanju sredstava za projekte prethodio opsežan posao njihove pripreme.

Inače, posljednji u nizu projekata za koje je potpisan ugovor o izgradnji je Nova luka – Polačište na Korčuli vrijedan gotovo 190 milijuna kuna, a na kojeg se veže i projekt izgradnje pristupne ceste vrijedan više od 171 milijun kuna.Uskoro se očekuje građevinska dozvola za novu luku Perna, odluka o financiranju dogradnje luke Ubli na Lastovu i završetak dokumentacije za dogradnju luke Prigradica.

Pročitajte još

U županiji nabavljaju dodatnu opremu za intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora

Dulist

Izmijenjena trasa Libertasovog autobusa u Moluntu zbog izvođenja radova

Dulist

ZBOG ŽALBE Zaustavljen i drugi natječaj za Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija