Aktualno

Dobroslavić i Franković uz Dan pobjede: ‘Nikad nećemo zaboraviti njihovu žrtvu’

Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković uputili su čestitku uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Poštovani sugrađani,

Čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovaj blagdan jedan je od najvažnijih blagdana u Republici Hrvatskoj. Njime slavimo oslobođenje okupiranih područja Hrvatske, pobjedu Hrvatske vojske i policije nad velikosrpskim agresorom i potvrdu slobode, suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. 

Zahvalni smo hrvatskim braniteljima na krvlju izborenoj slobodi, zahvalni smo našemu prvom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu na mudrom vođenju naroda u demokraciju i slobodu, države u suverenost i samostalnost i k euroatlantskim integracijama. 

Ponosni smo što su branitelji iz naše županije dali izniman doprinos ukupnoj hrvatskoj pobjedi i izborenoj slobodi.

Želim svima sretan ovaj veliki hrvatski blagdan!

Župan Nikola Dobroslavić


Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

poštovani hrvatski branitelji,

na današnji dan prije 28 godina, točno u podne, s drevne Kninske tvrđave zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava, najavivši ostvarenje toliko željenog sna o slobodi.

U vojno-redarstvenoj akciji ‘Oluja’ hrvatska vojska pokazala je kako se s istinskom hrabrošću, dostojanstvom i odanošću brani voljena Domovina. Nisu pokleknuli pred neprijateljima, uzdignute glave su se borili za budućnost svojih obitelji.

Naši branitelji i civili najzaslužniji su da danas imamo demokratsku, neovisnu Republiku Hrvatsku, punopravnu članicu europskih i svjetskih integracija.

Zato nikad ne smijemo i nećemo zaboraviti njihovu žrtvu, njihovu nepokolebljivost i neustrašivost. S tugom i ponosom sjećamo se svih koji su dali svoje živote za slobodu i njihovih obitelji na žrtvi koju su podnijeli.

Dragi sugrađani, gospođe i gospari, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

ZBOG RADOVA U utorak privremeno zauzet dio Ulice dr. Ante Starčevića

Dulist

POLICIJA TREBA POMOĆ Iznajmljivači javite ako vam se nisu pojavili gosti!

Dulist

U UTORAK Cesta u Šumetu zatvorena za promet

Dulist