Aktualno

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka bi opet trebalo pojeftiniti gorivo

Unatoč ovim pozitivnim vijestima, cijene nafte su prošlog tjedna značajno porasle na svjetskim tržištima. Prema neslužbenim informacijama RTL-a, očekuje se nastavak pada cijena goriva u utorak. Prema tim prognozama, cijena benzina trebala bi pasti za oko 5 centi, dok bi cijena dizela trebala biti niža za 3 centa. Konačne cijene trebale bi biti poznate sutra.

U skladu s tim, nova cijena Eurosupera 95 iznosila bi 1 euro i 46 centi, dok bi Eurodizel koštao 1 euro i 56 centi. Unatoč ovim pozitivnim vijestima, cijene nafte su prošlog tjedna značajno porasle na svjetskim tržištima zbog zabrinutosti da bi eskalacija sukoba na Bliskom istoku mogla poremetiti opskrbu naftom.

-Ako se sukob na Bliskom istoku proširi na zemlje koje proizvode naftu, mogli bismo suočiti s ozbiljnim posljedicama. Trenutno se sukob odvija unutar regije, ali napadi na američku bazu u Iraku i situacija oko Jemena približavaju nas Arapskom poluotoku, što može rezultirati neviđenim posljedicama za tržište nafte, rekao je stručnjak za energetiku Davor Štern za RTL. Unatoč tome, Štern smatra da će trenutačni utjecaj sukoba na cijene energenata vjerojatno biti ograničen, s obzirom na razvoj situacije.

Pročitajte još

Ivica Ban: Osim starih kleveti i laži, što nam gradski HDZ može reći o ovome

Dulist

[FOTO] Adventska atmosfera uz Bosutske bećare na Vojnoviću

Dulist

MORH RASPISAO NATJEČAJ Primaju kandidate za vojnike/mornare i u Orebiću

Dulist