Županija

Dnevna bolnica Metković u završnoj fazi

Dnevna bolnica Metković u završnoj fazi

Projekt dnevna bolnica Metković je pred svojim završetkom.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo, u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, obišli su, ususret tehničkom prijemu, prostore Dnevne bolnice Metković.

– Ovo je projekt od velikog značaja za Metković, Dolinu Neretve i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju. U Dnevnoj bolnici ovdje u Metkoviću svi naši sugrađani dobit će adekvatnu zdravstvenu skrb za koju su dosad morali odlaziti u Opću bolnicu Dubrovnik. U Metkoviću će raditi liječnici iz Opće bolnice Dubrovnik, a našim sugrađanima omogućit će se specijalistički pregledi iz područja interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan zahvalio je Dubrovačko-neretvanskoj županiji na ustrajnom zalaganju za projekt Dnevne bolnice.

– Pojedinci su govorili kako se ovaj projekt nikad neće realizirati. Mi smo ponosni što stojimo ispred gotovo završene Dnevne bolnice koja puno znači svim stanovnicima s područja Neretve. Dubrovačko-neretvanska županija u ovaj projekt uložila je više od 16 milijuna kuna i još jednom izražavam svoju iskrenu zahvalnost i podršku – rekao je gradonačelnik Milan.

U sklopu obilaska Dnevne bolnice, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije obišli su i prostore budućeg Centra za djecu s poteškoćama u razvoju Ruka prijatelja koji će biti realiziran suradnjom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića. Procijenjena vrijednost projekta je 7,7 milijuna kuna, a zajedničko financiranje dogovoreno je na sastanku održanom u prostorima Grada Metkovića.

Tom prilikom, metkovski gradonačelnik upoznao je župana s projektima koje grad realizira, a među kojima se posebno ističe nadogradnja dječjeg vrtića vrijedna sedam milijuna kuna te izgradnja nove tržnice u vrijednosti pet milijuna kuna.

U radnom posjetu Metkoviću, uz župana Dobroslavića i zamjenika župana Cebala, bila je i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist