Kultura

DLJI I CABOGA STIFTUNG Likovna radionica ‘Bez tebe sam ništa’ Bena Caina

Britanski umjetnik Ben Cain od 10. do 14. studenoga održava radionicu naziva „Without You I’m Nothing“ za učenike četvrtog razreda slikarskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića pod mentorstvom prof. Ivane Selmani. Završni radovi bit će predstavljeni ovog vikenda u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Cilj radionice je istražiti odnose između ljudi i njihovog fizičkog okruženja. Radeći s materijalima, predmetima i suvremenom umjetnošću, sudionici s mentorom istražuju etička pitanja povezana s ljudskom interakcijom sa ‘stvarima’. Uz ekološke implikacije te interakcije, proučit će i pojmove kao što su fenomenologija, interaktivnost i participativna praksa. Jedan od ključnih ciljeva radionice koja od učenika traži da razmotre svoju odgovornost kao sljedeće generacije umjetnika i građana je povezati ideju ljudskog ovladavanja materijalnim svijetom s pitanjima o tome kako se uspostavlja značenje u umjetnosti. Tijekom radionice sudionici se bave crtežom, pronađenim predmetima, pisanjem scenarija, skulpturom i javnom umjetnošću, a kroz individualni i timski rad, susresti će se s različitim referentnim područjima uključujući komediju, mimiku, lutkarstvo, klimatsku krizu, strip, suvremenu skulpturu i spekulativnu realističku filozofiju, također se upoznajući s idejama i praksama raznih filozofa, suvremenih umjetnika i komičara.

Ben Cain je suvremeni britanski umjetnik koji živi i radi na relaciji London-Zagreb, a trenutno predaje na londonskim sveučilištima Metropolitan University i Central Saint Martins, kao i na talijanskom sveučilištu ISIA Urbino. Sudjelovao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama te izlagao u međunarodnim institucijama i manifestacijama diljem svijeta. Umjetničko djelovanje Bena Caina obilježeno je širokim medijskim spektrom u kojemu stvara, a koje uključuje instalaciju, skulpturu, fotografiju, video, performans, tekst i zvuk.

Radionica se održava u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Pročitajte još

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Đana Kahriman i Šimun Končić uz maestra Pavla Zajceva nastupaju u Dvoru

Dulist

‘IZ DUBINE SRCA’ Ukrajinska umjetnica Olena Sokolovska otvara izložbu u Sponzi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija