Zanimljivosti

Dječica učila o prometnim pravilima

djecica policija 01

Dječica iz vrtića Kono i Ciciban, te učenici prvih razreda OŠ Marin Držić upoznali su se danas od 9 do 11 sati s radom policije na poseban i zanimljiv način.

Službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji sa HAK-om prezentirali su program za sigurnost djece u prometu, pod nazivom 'Vidi i klikni'.

Radi se o programu koji kao metodu učenja koristi rad, igru i osobno iskustvo – pokazivanjem i vježbanjem. Program se odvijao uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanja i električnog automobila kao kulise.

Koncept programa 'Vidi i klikni' je usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja djece u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu.

Djeca su na praktičan način imala priliku učiti o pravilnom korištenju nogostupa, prolasku preko raskrižja, prelasku ceste, riziku prolaska ceste između parkiranih vozila a simulirana im je i posljedica neupotrebe sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja prilikom vožnje u automobilu.
Ovu su prezentaciju jučer u jutarnjim satima imali prilike vidjeti i djeca vrtića Pčelica u Mokošici kao i učenici prvih razreda OŠ Mokošica.

Pročitajte još

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist

[FOTO] ‘BLUE STEM’ Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković podučavali osnovnoškolce

Dulist

Zagrebačka banka uvodi veliku novost za građane

Dulist