Aktualno

“Pelješki most je jedino ispravno rješenje”

Zamjenici župana Marija Vučković i Frano Skokandić razgovarali su s čelnicima stožera koji organiziraju simbolično povezivanje Komarne i Brijeste, odnosno poteza na kojem se gradi pelješki most, i to kao znak potpore ovom strateškom projektu povezivanja juga države.

Naime, udruga „Zavjet“, koja okuplja branitelje iz Hrvatske, BiH i dijaspore, i Udruga lađara Neretve 9. rujna 2012. godine u 9 sati neretvanskim lađama i drugim plovilima napraviti će simbolično Pelješki most, a događaj će obilježiti i fotograf Šime Strikoman svojom „milenijskom fotografijom“.
 
Zamjenici župana razgovarali su s predsjednikom udruge Zavjet Borisom Mužanovićem te čelnikom te udruge za Dubrovačko-neretvansku županiju Mladenom Miloševićem.  Oni su kazali kako za akciju imaju i potporu Udruge specijalne policije i Zbora gardijskih brigada te Hrvatskog svjetskog kongresa.
 
– Podržavamo akciju simboličnog povezivanja Županije s ostatkom RH jer se iz nje vidi da županijska vlast, njeni stanovnici, ali i šira hrvatska javnost „dišu zajedno“ kada se radi o pelješkom mostu  i sporu oko granice s BiH oko vrha Kleka i Velikog i Malog škoja te pripadajućeg mora.  Svi vidimo pelješki most kao jedino ispravno rješenje prometne povezanosti južnog dijela Županije s njenim sjevernim dijelom i ostatkom države. Također, jednak je stav i prema razgraničenju s BiH kod Kleka i u Malostonskom zaljevu. Vjerujemo povijesnim dokumentima i znanstvenicima koji su to argumentirali u knjizi „Hrvatska granica na Kleku“ – istaknuo je Skokandić.
 
– O tome je Županija organizirala skup u hotelu Excelsioru i na njega pozvala akademike i znanstvenu zajednicu, saborske zastupnike, načelnike i gradonačelnike iz Županije, nevladine udruge te čelnike županijskih organizacija političkih stranaka. I svi su na skupu jednoglasno podržali ova dva stava, ali i stav da Dubrovačko-neretvanska županija mora biti zasebna regija te da joj treba vratiti institucije koje su ukinute. To je bio povijesni događaj i pokazatelj kako je jug države složan oko ključnih pitanja- kazao je Skokandić.
 
Mužanović i Milošević su najavili kako će se nakon što povežu Komarnu i Brijestu obratiti javnosti i iznijeti stav oko pelješkog mosta i granice na Kleku.

Pročitajte još

ČEKA SE U REDU ZA KUPITI KARTU Velike gužve pred Jadrolinijom

Dulist

Ovaj petak u Katedrali počinje trodnevnica za blagdan Velike Gospe

Dulist

[FOTO/VIDEO] Božo Vrećo o ljubavi, čežnji, razdvojenosti… Slavica prepuna emocija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija