DuList INUrednički izbor

Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez savjetuje: Kako urediti apartman za najam?

Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez savjetuje: Kako urediti apartman za najam?

Uređenje prostora nikada nije bio lak zadatak, bilo da ga kreirate za vlastite potrebe ili za potrebe iznajmljivanja. Kreiranje prostora za širu populaciju društva donosi sa sobom određene poteškoće. Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez donosi vam savjete kako urediti apartman za najam, koji stil odabrati te na što je potrebno pripaziti tijekom uređenja.

Ako ste vi vlasnik, razumljivo je da ćete najprije htjeti urediti prostor prema vašim najdražim elementima ili ćete možda birati kako bi sve bilo u skladu s prostornim okruženjem. Ako je u pitanju planinska kućica, nekako bi logično bilo odabrati rustikalni stil. Ako je lokacija apartmana na našem lijepom Jadranu, možda ćete se najprije odlučili za mediteranski stil.

Međutim, u ovom slučaju trebali biste imati na umu da ipak nećete vi najviše vremena provoditi u tom prostoru. Zbog toga ne biste u potpunosti trebali birati elemente prema osobnom ukusu. Naime, potrebno je poznavati elemente koji ispunjavaju interese šire populacije.

Pripremila Barbara Knez

Suvremeni stil
U apartmanima za najam borave osobe iz različitih država svijeta, raznih uzrasta, profesija, ukusa, interesa, potreba i slično. Najprikladniji stil za uređenje apartmana za najam i prostora namijenjenim gostima je suvremeni stil. Riječ je o stilu aktualan i podrazumijeva ono što je trenutno ‘in’. Često će ga se nazvati i modernim stilom.

Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez savjetuje: Kako urediti apartman za najam?

No, ne treba ga miješati s navedenim modernim stilom jer on u dizajnu interijera predstavlja stil koji je bio zastupljen u prošlom stoljeću. Stil koji je aktualan danas naziva se suvremeni stil ili na engleskom jeziku ‘Contemporary style’. Izvrstan je izbor za potrebe iznajmljivanja jer kako i definicija kaže, s ovim stilom će vaš apartman biti u trendu. Apartmani zahtijevaju obnovu nakon određenog vremena, zbog čega je također dobro odabrati navedeni stil jer s istim nećete trebati iz godine u godinu ići u kompletnu renovaciju, već je vrlo moguće da će dio proizvoda i dalje biti aktualan. S ovim stilom zasigurno ćete uvijek imati potražnju objekta, bez obzira na lokaciju.

Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez savjetuje: Kako urediti apartman za najam?

Prilikom uređenja lako ćete pronaći trendi komade, koji će prostor učiniti dojmljivim. Takvi predmeti najzastupljeniji su trenutno na tržištu. Bilo da je riječ o potpuno novoj investiciji ili redizajnu već postojećeg prostora koji ste prenamijenili za najam, ovaj stil dakako je najbolji odabir. Nedvojbeno je da unutar ovog stila, svaka osoba može pronaći dio svoje osobnosti. Kada više ljudi uđe u prostor, zasigurno će svatko od njih pronaći kutak ili namještaj koji im se sviđa. Ako im se sviđaju, znamo da im je tu ugodno boraviti te da je projekt uspješno izveden.

Elementi koji obilježavaju suvremeni stil
Suvremeni stil obilježen je miješanjem komada namještaja iz različitih razdoblja te miješanjem materijala i boja. Ovo je sjajna vijest za iznajmljivače koji imaju ograničen budžet i možda već posjeduju neke proizvode koje bi voljeli ukomponirati. Svakako, proizvodi se moraju promišljeno birati i uravnotežiti. Čiste linije, površine bez nereda, neutralna paleta boja naglašena s istaknutim dekorima, odnosno dodacima u drugim svježim bojama poput jastuka, umjetnina na zidu ili sitnih ukrasa, glavni su elementi suvremenog stila.

Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez savjetuje: Kako urediti apartman za najam?

Kako bi projekt bio uspješno izveden, bitno je optimiziranje prostora za pohranu i korištenje tekstura za stvaranje ugodne atmosfere u prostoru. Kako bi vam bilo lakše odabrati umjetninu za objekt, potrebno je naglasiti da umjetnine ne trebaju biti kupljene u galerijama, već one trebaju biti detalj koji će vašem prostoru dati osobnost i unikatnost.

Primjerice, možete odabrati slike ulica u povijesnoj jezgri, fotografiju s place, zalazak sunca, mora ili omiljeni portret. Drugi korisni savjeti prilikom uređenja apartmana za najam su kako ne treba pretjerivati i prostor gomilati nepotrebnim stvarima. Za male prostore, savjetuje se korištenje pametnih rješenja za pohranu i korištenje elemenata s kojima mali prostor može stvoriti vizualni dojam većeg prostora.

Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez savjetuje: Kako urediti apartman za najam?

BARBARA KNEZ INTERIORS
Barbara Knez, dizajnerica interijera i stilistica interijera te osnivačica studija Barbara Knez Interiors, vjeruje u poboljšanje kvalitete života uslijed pravilnog kreiranja unutarnjeg okruženja. Barbara Knez Interiors studio je specijaliziran za dizajn i stiliziranje interijera sa sjedištem u Dubrovniku. Uz akreditiranu internacionalnu diplomu, Barbara nerijetko pohađa stručna predavanja poznatih svjetskih nagrađivanih dizajnera. U sklopu studija možete zatražiti kompletnu uslugu dizajniranja interijera i razne usluge stiliziranja interijera, namijenjene apartmanima za najam, nekretninama za prodaju i svim obiteljskim i poslovnim objektima. Pa tako, u sklopu studija, možete zatražiti uslugu stiliziranja interijera za sve mjesece u godini. Cilj usluge je da interijeri žive u korak s vama. Sve upite i zahtjeve možete slati na e-mail info@barbaraknezinteriors.com, a sve ostale informacije možete pronaći na web stranici Barbara Knez Interiors.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist