Aktualno

Divlji taksisti kradu vožnje iz zasjede

Divlji taksisti kradu vožnje iz zasjede

Nakon što je nedavno u javnost izašla priča o tome kako su divlji taksisti ukrali vožnju licecnciranim kolegama i još je pritom naplatili duplo više nego što smiju, čini se kako taj slučaj nije usamljen.

Situacija koja se dogodila ispred restorana Orsan svakodnevica je u Gradu i problem s kojim se taksisti ne znaju nositi.
– Govorimo već godinama o tome. Evo svaki dan ima brod, pa pođite vidjeti koliko ima divljih taksista. Po Gružu, Pilama, žičari, može prošetati tko god hoće i vidjeti koliko ih ima – kaže predsjednik Udruženja autotaksi-prijevoznika Ivica Smoljko.
-Ja sam isto čuo za taj slučaj kod Orsana, mi stalno upozoravamo na to, ali eto vidite dok sami korisnici usluga ne dožive katastrofu ne piše se. Prisluškuju naše uređaje i uzmu nam vožnju – kaže Smoljko.

Podsjetimo, skupina gostiju nakon večere naručila je dva taksija. Njihovo oduševljenje vjerojatno je bilo poprilično kada su vidjeli da su se taksisti stvorili u rekordnom roku, ali ono što nisu očekivali je da će ih to veselje jako skupo koštati.

Naime, vožnja od restorana Orsan do Pila koštala ih je 130 odnosno 150 kuna. Ni manje ni veš nego duplo od normalne cijene.
Nakon što su putnici zatražili račun, dobili su naškrabani komad papira koji teško može predati kao troškove putovanja. Vjerojatno u isto vrijeme dok je prvi dvojac naplaćivao svoje ‘usluge’, pred restoran su stigla naručena taksi vozila. Nakon kraćeg čekanja, taksisti su otišli tražiti goste i objašnjenje, a u čudu im je rečeno da se moraju uskladiti s kolegama.

Koliko je česta ova pojava i kako divljni taksisti uopće dođu u ovakvu priliku čitajte u novom broju DuLista, koji je u prodaji od utorka.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist