Sport

DIVLJA LIGA 2022. Danas je posljednji dan za prijavu!

DIVLJA LIGA 2022. Danas je posljednji dan za prijavu!
DUBROVNIK, 07.07.2008. DIVLJA LIGA 2008. NA PORPORELI FOTO: ZELJKO TUTNJEVIC - 091 764 3782

Prijave momčadi za nastup u ovogodišnjem Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi, primaju još danas, ove subote, 16. srpnja, do 20 sati u Caffe baru Giro, koji se nalazi u sklopu Trgovačkog centra Tommy. Na istom mjestu može se prijaviti i domaćinstvo terena.

Ždrijeb će se održati u ponedjeljak, 18. srpnja (kod spomenika Marina Držića), a kvalifikacije neće početi prije srijede, 20. srpnja. Glavni turnir kreće u subotu, 30. srpnja, i to utakmicama 1. kola u skupinama ‘A’ i ‘B’, koje će se igrati u Mlinima. Finale se igra u Portu, kad, odredit će se naknadno.

U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto. U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima osam najboljih momčadi posljednje Divlje lige, dok će ostalih osam mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija. Do petka, 15. srpnja, do 20 sati prijavilo se sedam od osam najuspješnijih momčadi posljednje Divlje lige, koji imaju osigurano mjesto u glavnom turniru, i to Kamen mali (prvak, nositelj skupine A), FUN H20 Mlini (doprvak, nositelj skupine B), Elita (treća, nositelj skupine C), Kokoti (polufinalisti, nositelj skupine C), te, tri od četiri sastava koja su poražena u četvrtfinalu (Crvene stijene Orašac, Porporela i Pasjača Popovići). PVG Gruški mul je bio četvrti sastav koji je izgubio u četvrtfinalu.

Ostali će u kvalifikacije, a nastup u njima potvrdili su Sustjepan mali muo, Lukovica, Uvalica, Lozica, Plaža ispod Petke, Komarda, Turčin Danče, Palace, Villa Šeherezada i Sovrnja Doli.

Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.
Tri prijave još nisu potpune ili u skladu s pravilima.

Teren su za sad prijavili Porporela, Danče, Plat i Mlini, naravno, završnica će se igrati u Portu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist