Aktualno

‘DIV PORED DIVA’ Razmontirana stacionarna dizalica, Studentski dom poprima završne obrise

'DIV PORED DIVA' Razmontirana stacionarna dizalica, Studentski dom poprima završne obrise

Radovi na Studentskom domu u Čokolinu ušli su u završnu fazu. Naime, ovog utorka u poslijepodnevnim satima radnici su uz pomoć specijalne pokretne dizalice razmontirali stacionarnu dizalicu koja se na gradilištu nalazila godinu i pol dana. Građevinsko-obrtnički radovi bi, prema ugovoru, trebali biti gotovi do konca godine, a otvorenje se očekuje na proljeće.

-U procesu smo raspisivanja natječaj za projekt opremanja Studentskog doma. Može nam se u cijelom procesu dogoditi ista stvar kao i sa pristupnim cestama za Pelješki most. Ako vam kažemo da će otvaranje biti u trećem mjesecu, kao što sam i najavio, a u međuvremenu se dogodi žalba, onda će se sve produljiti za nekoliko mjeseci. I zato je s naše strane neodgovorno govoriti koji će to biti dan. Onog trenutka kad potpišemo ugovor za opremanje, obavijestit ćemo javnost o točnom razdoblju završetka projekta – navodi Potrebica. Ali, proljeće je ipak krajnji rok. ‘Imali bismo velikih problema s provedbom natječaja ako ne bude proljeće – rekao je za DuList u rujnu ravnatelj Studentskog centra i voditelj projektnog tima za izgradnju Studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku Marko Potrebica.

U Studentskom domu, istaknuo nam je, među ostalim tada, nalazit će se restoran koji će brojati 627 mjesta. Osim restorana, studenti će se moći hraniti i u fast foodu. Kuhinja će na dnevnoj bazi isporučiti dvije tisuće obroka dnevno. Za razliku od ostalih hrvatskih menzi, ova će sadržavati ‘touch screenove’ preko kojih će studenti moći birati menije, odnosno naručivati hranu. U prizemlju bloka B nalazit će se recepcija, liftovi koji će voditi do soba te kat iznad fitness dvorana s odvojenim svlačionicama za žene i muškarce. U bloku C izgradit će se prostor za studentski klub, ali i za polivalentnu višenamjensku dvoranu. U njoj će se moći održavati i kongresi, no zamišljena je i kao à la carte restoran u koji će moći dolaziti svi građani. Osim u restoran, Dubrovčani će na raspolaganju, kao i studenti, imati kafić.

Ukupno 503 kreveta (u 254 smještajne jedinice) bit će spremna za studente u idućoj akademskoj godini. Inače, sobe su dvokrevetne, veličine su 21 kvadrat te svaka ima WC. Također, u domu će biti opremljeno pet jednokrevetnih soba namijenjenih za osobe s posebnim potrebama. Cijena mjesečnog smještaja za jednu osobu je 810 kuna, a ljeti će raditi kao hostel.

Pročitajte još

‘SVE DUBROVAČKE GRANICE’ U Sponzi predstavljena knjiga Nika Kapetanića

Dulist

Održana jubilarna 20. Zlatna penkala u Dubrovniku

Dulist

I MACE IZ PROŠLOSTI NAVIJAJU ZA BABY LASAGNU Državni arhiv u Dubrovniku šalje preslatku podršku

Dulist