Aktualno

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju ispričao se vjernicima i građanima Dubrovnika

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju ispričao se vjernicima i građanima Dubrovnika

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju (DFFB) Ben Gibson ispričao se vjernicima i građanima Dubrovnika zbog snimanja golotinje u crkvi svetog Ignacija.

-Filmska ekipa studenata DFFB-a, koja je u zadatak dobila snimiti kratki dokumentarni film, snimala je fotografije prema temi filma. Danas shvaćamo da je snimanje uključivalo fotografiranje polunagih modela u dubrovačkoj crkvi. Ponekad, kad filmaši dobiju pozamašnu slobodu raditi svoje prve filmove, događaju se pogreške koje mogu naštetiti i uvrijediti druge, koliko god bile nenamjerne – istaknuo je Gibson u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Akademije.

Akademija, koja iznimno drži do umjetničke slobode, nije bila upoznata s detaljima snimanja i odabranim lokacijama. Zbog toga što je ekipa DFFB-a snimanjem prouzročila uvredu, od sveg srca se ispričavamo zajednici vjernika crkve i građanima Dubrovnika – napisao je Gibson.

Sporno snimanje osudili su gradonačelnik Franković, župan Dobroslavić te biskup Uzinić, a Dubrovačka biskupija protiv počinitelja je podnijela prekršajnu prijavu te najavila da će zatražiti zabranu objave svih fotografija iz dubrovačkih crkava.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist