Hrvatska

DIREKTOR HTZ KRISTJAN STANIČIĆ Višestruko smo premašili prošlogodišnje brojke Uskrsa

DIREKTOR HTZ KRISTJAN STANIČIĆ Višestruko smo premašili prošlogodišnje brojke Uskrsa

Ostvarili smo u subotu čak i više od 140 tisuća noćenja, što je u ovom dijelu turističke godine najveći broj dosad. Najbrojniji su bili gosti iz Njemačke, Slovenije, Italije, Austrije, ali i domaći gosti. Moramo biti zadovoljni jer smo višestruko premašili prošlogodišnje brojke Uskrsa – istaknuo je ovog ponedjeljka direktor HTZ Kristjan Staničić, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Naglasio je, prenosi Index, kako možemo biti više nego zadovoljni predsezonom i podsjetio da zadnje dvije godine zbog pandemije nismo ni imali predsezonu, dok je, kako je rekao, ove godine drugačije.

– Imamo trend koji pratimo od početka godine, iznad 90 posto smo ostvarenja turističkog prometa, što nam je i cilj u ovoj godini. Sad smo na 96 posto. Danas je u Hrvatskoj preko 120.000 turista i nadam se da ćemo imati dobar i svibanj i lipanj te na dobrim osnovama ući u glavnu turističku sezonu – naglasio je Staničić.

Na pitanje možemo li se opustiti i vjerovati u dobru sezonu, Staničić je rekao kako nema opuštanja.
– Ovo je prvo prolazno vrijeme i zasad možemo biti zadovoljni, ali glavni posao tek slijedi. Mi ćemo intenzivirati promotivnu aktivnost, marketinške kampanje i obilaziti tržišta. Ministrica Brnjac i ja smo se uvjerili da na češkom tržištu imamo jako dobru poziciju, a to vrijedi i za Austriju i Njemačku. Napravit ćemo i korak više i hrvatski turizam prezentirati i u SAD-u. Imamo preko 460 najavljenih aviolinija, što je razina iz 2019. godine, ali nema opuštanja, puno je posla pred nama – zaključio je.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist